Minilex - Lakipuhelin

Lainhuuto ja liitteet

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lainhuutoa on haettava kuuden kuukauden kuluessa siitä kun omistusoikeuden muutoksen perusteena oleva asiakirja allekirjoitettiin, myös silloin kun kauppahinta maksetaan myöhemmin tai varsinainen omistusoikeus siirtyy lainhuudon hakijalle vasta myöhemmin saantokirjan lykkäävän tai purkavan ehdon vuoksi. Samoin lainhuutoa on haettava myös silloin, kun vain kiinteistön määräala tai määräosa vaihtaa omistajaa.

Lainhuutohakemukseen tarvittavat liitteet vaihtelevat hieman tapauskohtaisesti ja hakemuksen liitteineen voi toimittaa myös sähköpostitse. Mahdolliset alkuperäisinä toimitettavat asiakirjat palautetaan.

Oleellisimmat liitteet lainhuutohakemukselle ovat alkuperäinen saantokirja sekä siihen mahdollisesti liittyvät valtakirjat ja kartat kun kyseessä ei ole kauppa, jonka kaupanvahvistaja on vahvistanut, lahja tai vaihto. Alkuperäisen kauppakirjan toimittaminen ei ole tarpeen silloin kun kyseessä on 20.6.2014 jälkeen vahvistettu kiinteistökauppa, mutta vuokraoikeuden kaupoissa alkuperäinen kauppakirja vaaditaan. Ellei alkuperäistä kauppa- tai saantokirjaa ole mahdollista esittää on haettava kuulutuslainhuutoa.

Muita olennaisia liitteitä lainhuutohakemukseen ovat kauppahinnan maksukuitti kun se on omistusoikeuden siirron edellytys sekä tosite maksetusta varainsiirtoverosta tai selvitys siitä, että hakija on vapautettu varainsiirtoveron maksamisesta. Perintösaannoissa myös jäljennös perukirjasta sekä sen liitteistä on toimitettava.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa