Minilex - Lakipuhelin

Lainhuutohakemuksen liitteet

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lainhuutoa varten hakijan tulee hakea lainhuutoa Maanmittauslaitokselta. Lainhuutohakemukseen tulee liittää tarvittavat liitteet. Lainhuutohakemuksen liitteet vaihtelevat asiakohtaisesti, jonka vuoksi liitteiden lähettäjän on syytä tarkasti selvittää, mitkä liitteet ovat kyseisen tapauksen kannalta tarpeellisia. Sopimuksia, jotka kaupanvahvistaja on vahvistanut, ei tarvitse toimittaa alkuperäisinä. Muut sopimukset tulee toimittaa alkuperäisinä postitse.

Kiinteistökaupan osalta hakemuksen liitteeksi vaaditaan kauppahinnan maksukuitti. Mikäli kauppa on tehty 1.11.2019 jälkeen, liitteeksi ei enää vaadita varainsiirtoveron maksukuittia eikä ensiasunnon ostajan verovapauden osoitusta. Sama koskee vaihtoa. Lahjana saadun kiinteistön lainhuutohakemukseen ei vaadita liitteitä.

Ositussopimuksen kautta siirtyneen kiinteistön lainhuuto vaatii liitteekseen alkuperäisen ositussopimuksen. Varainsiirtoverokuittia ei tässäkään tapauksessa vaadita enää 1.11.2019 jälkeen tehdyissä kaupoissa. Jakosopimuksen osalta liitteeksi vaaditaan mahdolliset valtakirjat.

Perinnön tai testamentin kautta saatujen kiinteistöjen lainhuutohakemuksessa liitteiksi vaaditaan perukirja ja sukuselvitys, perinnön osalta alkuperäinen perinnönjakosopimus valtakirjoineen sekä mahdollinen testamentti.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa