Minilex - Lakipuhelin

Lainhuutorekisteri

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lainhuutorekisterillä viitataan yleisesti maanmittauslaitoksen ylläpitämään lainhuuto- sekä kiinnitysrekisteriin. Lainhuutorekisteriin merkitään esimerkiksi kirjaamishakemukset sekä kirjaamista koskevat ratkaisut. Ilmoituksesta rekisteriin merkitään myös tiedot ulosmitatusta kiinteistöstä, turvaamistoimesta ja kiinteistön omistajan konkurssista, lakisääteisestä panttioikeudesta sekä kirjallisen panttikirjan saajasta.

Lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin tallennetaan hakijasta tai oikeudenhaltijasta tunniste ja yhteystietoja. Nämä merkittävät tiedot ovat lähtökohtaisesti pysyviä. Rekisterin tarkoituksena on mahdollistaa kiinteistöön kohdistuvien oikeuksien ja rasituksien kirjaamisen sivullisien etujen turvaamiseksi sekä vahvistaakseen oikeudenhaltioiden oikeudet.

Rekisterin yksi tärkeimmistä tarkoituksista on varmistaa, että kiinteistöä koskevat oikeudet ja rasitukset on merkitty ajantasaisesti esimerkiksi viranomaistoimintaa sekä tuomioistuintoimintaa varten. Edellä mainittujen lisäksi rekisterin käyttötarkoitukseksi on mainittu kirjaamisasioiden edistäminen. Lainhuuto-ja kiinnitysrekisterin tiedot ovat julkisia ja viranomaisen tulee pyynnöstä antaa rekisteristä tarvittavia todistuksia.

Rekisteriin kirjauksella on ns. julkisuusvaikutus eli rekisteriin tehdyn merkinnän katsotaan tulevan kirjauspäivää seuraavana päivänä kaikkien tietoon, jolloin kyseinen vaikutus estää vilpittömän mielen suojan saamisen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa