Minilex - Lakipuhelin

Valtion vahingonkorvausvastuu kiinteistön omistajalle

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Valtio joutuu tietyissä tapauksissa maksumieheksi tilanteissa, joissa kiinteistön oikea omistaja menettää kiinteistön omistusoikeuden tai kun kiinteistöä jää rasittamaan jokin sivullisen oikeus, kuten panttioikeus. Korvausvastuu on mahdollinen myös silloin, kun kiinteistön luovutuksensaaja tai oikeudenhaltija menettää oikeutensa kiinteistöön.

Korvaustilanne voi aktualisoitua esimerkiksi silloin, kun luovutuksensaaja menettää kiinteistön sen oikealle omistajalle saannonmoitekanteen seurauksena. Oikean omistajan nimissä tehty kauppakirja on esimerkiksi väärennetty, eikä luovutuksensaaja siten voi saada saannolleen suojaa. On huomattava, että luovutuksensaaja voi saada korvausta valtiolta vain, jos luovuttajalla oli luovutushetkellä lainhuuto kiinteistöön eikä luovutuksensaaja epäillyt tämän oikeutta kiinteistöön.

Valtion vahingonkorvausvastuu ei edellytä esimerkiksi kirjaamisviranomaisen virhettä tai laiminlyöntiä. Mikäli vahingonkärsijä on myötävaikuttanut vahinkoon, voidaan vahingonkorvausta sovitella.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa