Minilex - Lakipuhelin

Panttaussitoumus kannattaa tehdä kirjallisesti


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Panttaussitoumus on mahdollista tehdä vapaamuotoisesti, mutta kirjallisen muodon käyttäminen on kuitenkin suositeltavaa mahdollisten näyttövaikeuksien välttämiseksi. Käytännössä sitoumus annetaankin usein velkakirjassa tai muussa erillisessä asiakirjassa.

Panttaussitoumuksesta tulee käydä ilmi panttauksen osapuolet, panttaustarkoitus, panttauksen kohteena oleva kiinteistö sekä saaminen, jonka vakuudeksi pantti annetaan. Panttauksen kohteena oleva kiinteistö tai muu kiinnityksen kohde on yksilöitävä esimerkiksi kiinnitysten perusteella. Panttaustarkoituksen on puolestaan käytävä selkeästi ilmi, jotta voidaan olla varmoja, että panttikirjat luovutetaan nimenomaan velan vakuudeksi.

Panttaussitoumukset ovat useasti niin kutsuttuja vakiosopimuksia, jolloin tietyt ehdot on tarkoitettu soveltumaan useisiin samanlaisiin tilanteisiin. Kyseisiin vakioehtoihin on suositeltavaa tutustua huolellisesti. On myös huomattava, että sellainen ehto, jonka mukaan pantti menetetään, mikäli sitoumusta ei täytetä, on tehoton.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa