Minilex - Lakipuhelin

Mitä tarkoittaa kuulutuslainhuuto?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuulutuslainhuuto tulee kysymykseen tilanteissa, joissa lainhuudon hakija ei kykene asianmukaisilla saantokirjoilla osoittamaan oman tai edeltäjänsä saannon laillisuutta. Hänelle ei siten voida suoraan myöntää lainhuutoa kiinteistöön. Mikäli hakija kuitenkin saattaa saantonsa laillisuuden todennäköiseksi, hänelle voidaan myöntää niin sanottu kuulutuslainhuuto.

Mainittu menettely on mahdollinen myös silloin, kun hakija näyttää, että hän tai hänen edeltäjänsä ovat viimeisen kymmenen vuoden ajan omistajina hallinneet kiinteistöä. Tällöin edellytetään lisäksi, ettei ole syytä olettaa jollakin toisella taholla olevan parempaa oikeutta kiinteistöön. Hakijan omistajanhallinta voidaan näyttää toteen esimerkiksi verotus- tai väestökirjanotteilla.

Mikäli kuulutuksen edellytykset täyttyvät, kirjaamisviranomainen antaa kuulutuksen tiedoksi. Kuulutuksessa kehotetaan sitä, joka katsoo itsellään olevan paremman oikeuden kiinteistöön kuin hakijalla, esittämään vaatimuksensa kirjaamisviranomaiselle kuuden kuukauden kuluessa kuulutuksen julkaisemisesta. Uhkana on muutoin, että hakijalle voidaan antaa lainhuuto kiinteistöön.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa