Minilex - Lakipuhelin

Milloin on kyseessä liikkeen luovutus?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Liikkeen luovutuksella tarkoitetaan tilannetta, jossa työntekijöiden työnantaja vaihtuu sen seurauksena, kun liike, yhteisö, säätiö taikka näiden toiminnallinen osa luovutetaan toiselle työnantajalle. Tämän lisäksi liikkeen toiminnan on jatkuttava uuden työnantajan omistuksessa entisenlaisena.

Liikkeen luovutuksen seurauksena työntekijät siirtyvät uuden työnantajan palvelukseen niin sanottuina vanhoina työntekijöinä, mikä tarkoittaa sitä, että työsuhteisiin kuuluvat oikeudet ja velvollisuudet siirtyvät entisenlaisina. Myös työntekijöille kuuluvat työsuhde-etuudet säilyvät liikkeen luovutuksen yhteydessä. Liikkeen luovutusta koskevan sääntelyn tarkoituksena on siten turvata työntekijöiden asemaa siinä tilanteessa, kun työnantaja luovuttaa liiketoimintakokonaisuuden toiselle työnantajalle.

Liikkeen luovutusta määriteltäessä onkin syytä kiinnittää huomiota kolmeen pääkriteeriin, joiden tulee täyttyä, jotta kyseessä olisi liikkeen luovutus. Ensimmäinen kriteeri on työnantajuuden vaihtuminen. Toinen kriteeri on luovuttajan ja luovutuksen saajan välinen oikeudellinen yhteys ja kolmas kriteeri on se, että luovutuksen kohteena tulee olla toiminnallinen kokonaisuus.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa