Minilex - Lakipuhelin

Työsopimus ja kilpailukielto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kilpailukielto velvoittaa työntekijää jo heti työsuhteen alkaessa eikä kilpailukiellon toteuttamista varten tarvita mitään erityistä sopimusta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että työntekijä ei saa työsuhteen aikana harjoittaa sellaista kilpailevaa toimintaa esimerkiksi toiselle yritykselle työskentelemällä, jonka voidaan katsoa vahingoittavan työnantajaa. Työsopimus voi siis itsessään jo periaatteessa velvoittaa kilpailukieltoon työsuhteen aikana. 

Kun taas puhutaan nimenomaisesti kilpailukieltosopimuksesta, siihen sovelletaan omia säännöksiään. Kilpailukieltosopimus ei ei tule voimaan automaattisesti työsuhteen alkaessa, vaan nimensä mukaisestikin kyse on sopimuksesta, joka velvoittaa vain, mikäli erittäin merkittävät perusteet sen noudattamiselle tulevat täytetyksi. Kilpailukieltosopimus voidaan solmia heti työsopimusta tehdessä, mutta sopimus voidaan laatia ja saattaa voimaan myös myöhemminkin työsuhteen aikana. 

Olennaisena erona kilpailukiellon ja kilpailukieltosopimuksen välinä on se, että vaikka molemmat sinänsä koskevat samaa asiaa, eli työntekijän rajoittamista harjoittaa kilpailevaa työ- tai yritystoimintaa, kilpailukielto koskee vain työsuhteen aikana tapahtuvan kilpailun kieltämistä, kun taas kilpailukieltosopimuksella pyritään rajoittamaan työntekijän työmahdollisuuksia työsuhteen päätyttyä. Kilpailukielto tuleekin olennaiseksi nimenomaan silloin, kun työsopimusta tehdään, koska työsuhteen alkaessa kilpailukielto tavallisesti astuu voimaan, vaikkei siitä nimenomaisesti mitään kirjallista työntekijän ja työnantajan kesken sovittaisikaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]