Minilex - Lakipuhelin

Liikkeen luovutus: Oikeudellinen yhteys

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Liikkeen luovutusta määrittävänä kriteerinä vaaditaan sitä, että luovutuksen osapuolten, eli luovuttajan ja luovutuksen saajan välillä on ollut oikeudellinen yhteys liikettä luovutettaessa. Oikeudellisella yhteydellä tarkoitetaan sitä, että osapuolilla on ollut sopimus, jonka perusteella liiketoimintakokonaisuus siirtyy uudelle työnantajalle.

Osapuolten välillä oleva sopimus voi olla välitön, eli suoraan näiden kahden yrityksen tekemä, mutta sopimus voi tapahtua myös välillisesti. Välillinen sopimus liikkeen luovutuksesta voi tapahtua esimerkiksi välittäjän myötävaikutuksella. Tällöin varsinaista sopimusta liikkeen luovutuksesta ei siten tarvitse välttämättä tehdä, mutta tällöinkin edellytetään sitä, että sopimusta vastaavin järjestelyin työnantajuus vaihtuu, jotta tilannetta voitaisiin pitää liikkeen luovutuksena.

Luovuttajien välillä on vallittava myös yhteisymmärrys siitä, että kyseessä on liikkeen luovutus ja osapuolten on lisäksi oltava tietoisia siitä, että aikaisempaa toimintaa ollaan luovutuksen myötä jatkamassa. Toisaalta liikkeen luovutus voi tapahtua myös yksipuolisella päätöksellä esimerkiksi silloin, kun konsernissa emoyhtiö perustaa tytäryhtiön, jolle tämä luovuttaa liiketoiminnan kokonaisuuden.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa