Minilex - Lakipuhelin

Milloin kiinnityshakemus hylätään?


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Kiinnityshakemuksen hylkäämiselle on useita mahdollisia syitä. Kiinnityshakemus on luonnollisesti hylättävä esimerkiksi, jos hakija ei ole kiinteistön omistaja, tai hänellä ei ole lainhuutoa kiinteistöön eikä lainhuutohakemuskaan ole vireillä.

Jos hakemusta ei ole tehty säädetyllä tavalla, ei kiinnitystä myöskään voida vahvistaa. Kiinnityshakemuksesta tulee siten käydä ilmi kiinnitettävä kiinteistö ja kiinnityksen suuruus. Kiinteistön omistajan tai tämän valtuuttaman asiamiehen tulee lisäksi allekirjoittaa kiinnityshakemus. Mikäli kiinnitystä ei voida vahvistaa haettuun kohteeseen, kiinnityshakemus hylätään.

Kiinnityshakemus hylätään myös silloin, kun hakija on konkurssissa, ja tieto kiinteistön kuulumisesta konkurssipesään on merkitty lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin ennen kiinnityksen hakemista. Hakemus tulee hylätyksi myös, mikäli rekisteriin on merkitty vallintarajoitus, jonka mukaan kiinteistöön ei saa vahvistaa kiinnitystä. Hakemus hylätään myös, mikäli hakemuksen mukaista kiinnitystä ei voida muusta syystä vahvistaa, joten kiinnitystä haettaessa on hyvin tärkeää muistaa toimia huolellisesti.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa