Minilex - Lakipuhelin

Mikä on saannonmoite?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Saannonmoitteella tarkoitetaan menettelyä, jonka avulla kiinteistön oikea omistaja vaatii kiinteistön omistusoikeutta palautetuksi itselleen. Kyseisenlaisessa tilanteessa kiinteistön oikea omistaja on siis menettänyt kiinteistön omistusoikeuden ilman laillista syytä.

Oikean omistajan vaatimus perustuu siihen, että joko kiinteistön myyjän tai jonkun hänen edeltäjänsä saanto on pätemätön, tai ei jostakin muusta syystä sido oikeaa omistajaa. Kiinteistön oikea omistaja on saatettu esimerkiksi pakottaa myymään kiinteistö, tai kiinteistön luovutuskirja on väärennetty.

Kiinteistön kauppa on myyjän saantoa rasittavasta virheellisyydestä huolimatta pysyvä, mikäli kiinteistön myyjällä oli kaupantekohetkellä lainhuuto kiinteistöön. Lisäksi edellytetään, että ostajalla ei tuolloin ollut edes aihetta epäillä myyjän saantoa pätemättömäksi. Oikea omistaja saa kuitenkin aina kiinteistön tietyin edellytyksin palautetuksi. Tämä on mahdollista esimerkiksi silloin, jos kauppakirja on väärennetty tai myyjän lainhuuto ei perustu lainkaan saantoon.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa