Minilex - Lakipuhelin

Lainhuuto sähköisesti

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lainhuutoa voi hakea Maanmittauslaitoksen asiointipalvelussa, jos kaupanvahvistaja on vahvistanut esimerkiksi kaupan, lahjan tai vaihdon. Lainhuutoa ei voi kuitenkaan hakea asiointipalvelussa, jos luovutuksen saajana on yritys. Jos kiinteistön kauppa, lahja tai muu luovutus tehdään sähköisesti Kiinteistökaupan verkkopalvelussa, lainhuutohakemus tulee automaattisesti vireille.

Muille luovutuksille ja esimerkiksi perinnönjaolle voit hakea lainhuutoa täyttämällä Maanmittauslaitoksen sivuilta löytyvän hakemuslomakkeen. Hakemus ja sen liitteet voi toimittaa sähköpostitse, postitse tai tuomalla ne palvelupisteeseen. Liitteiden toimittamismuotoon vaikuttaa se, vaaditaanko ne alkuperäisinä vai kopioina. Alkuperäiset asiakirjat palautetaan postitse. Hakemukseen tarvittavat liitteet vaihtelevat tapauskohtaisesti mm. sen mukaan, millaisesta kiinteistösaannosta on kyse.

Lainhuutohakemuksen tarkoituksena on varmistaa, että saanto on pätevä ja varainsiirtovero on maksettu. Hakemus hyväksytään, jos edellä mainitut asiat ovat kunnossa ja hakemus on lähetetty asianmukaisesti tarvittavine liitteineen. Prosessi lainhuudon vireille laitosta ratkaisuun kestää noin kuukauden. Lainhuuto merkitään julkiseen lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin, jonka jälkeen omistaja näkyy lainhuutotodistuksesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa