Minilex - Lakipuhelin

Kuinka kiinnitystä haetaan?

» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Kiinnityshakemus on tehtävä kirjallisesti ja hakijan on allekirjoitettava se. Hakemuksesta on käytävä ilmi sekä kiinnityksen kohde että haetun kiinnityksen suuruus Suomen rahassa. Kiinnityksen kohde tulee myös yksilöidä ilmoittamalla sen rekisterinumero. Mikäli hakemuksessa haetaan usean kiinnityksen vahvistamista samaan kiinteistöön, voidaan hakemuksessa määrätä niiden keskinäisestä etusijajärjestyksestä.

Hakemuksessa on lisäksi mahdollista määrätä panttikirjan antamisesta hakijan sijasta toiselle taholle. On tärkeää huomata, että jos hakemuksessa on nimenomaisesti määrätty panttikirjan saajasta, hakemusta ei voida muuttaa eikä peruuttaa ilman hänen suostumustaan.

Kiinteistön omistaja voi valtuuttaa asiamiehen hakemaan kiinteistön kiinnittämistä. Kiinteistön omistajan on allekirjoitettava kyseinen valtakirja, josta tulee käydä ilmi asiamiehen nimi, kiinnityksen kohde ja kiinnityksen suuruus. Myös yleisvaltuutus, jonka mukaan asiamiehellä on oikeus tehdä päämiehensä puolesta kaikkia oikeustoimia, riittää kiinnityksen hakemiseen.


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »