Minilex - Lakipuhelin

Rakennustyömaalla kaivinkoneella katkaistu sähköjohto, joka aiheutti yritykselleni taloudellista vahinkoa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

kuinka/keneltä saan haettua korvauksen viereisen rakennustyömaan kaivuutyön yhteydessä katkaistun sähköjohdon minulle aiheuttaman aineellisen ja myynnillisen menetyksen johdosta (raaka-aineet ja päivän myynti). eli kaivuri katkaisi sähköjohdon joka tuo virtaa vuokraamani kiinteistön keittiön koneille, joiden avulla harjoitan elinkeinoani. sähkökatkon johdosta menetin lämpölaitteissa valmistumassa olevat elintarvikkeet sekä päivän myyntisaamiset,sekä muita kylmälaitteissa olleita elintarvikkeita . Olen tiedottanut vaateeni rakennuttajalle dokumenttien kera, mutta minkäänlaista vastinetta en ole heiltä saanut.

1 vastaus


1 vastausta

Koska vahingon aiheutti henkilö, jonka kanssa teillä ei ollut sopimussuhdetta, tulee sovellettavaksi vahingonkorvauslaki. Sen mukaan teillä on oikeus saada korvaus kaikesta välittömästä vahingosta, jonka sähköjohdon katkaiseminen teille aiheutti. Tällaista vahinkoa kuvaamistanne vahingoista olisivat lämpölaitteissa valmistumassa olleet elintarvikkeet ja kylmälaitteissa olleet elintarvikkeet, mikäli ne pilaantuivat tämän johdosta niin, että niiden arvo on laskenut.

Sen sijaan päivän myyntituoto kuuluu niin sanottuun välilliseen vahinkoon, joka tulee korvattavaksi vain jos vahinko aiheutettiin tahallisesti tai törkeällä huolimattomuudella. Eli vain jos kaivinkoneajaja rikkoi sähköjohtonne tahallaan tai toimi muuten todella varomattomasti ja annettujen ohjeiden vastaisesti, voitte saada korvauksen menetetyistä myynneistä.

Asian suhteen teidän tulisi menetellä niin, että laitatte vielä rakennuttajalle uuden viestin, jossa ilmoitatte vahingonkorvauslakiin perustuvat saatavanne ja kerrotte nostavanne kanteen käräjäoikeudessa vaatiaksenne vahingonkorvausta, mikäli asia ei muuten järjesty. Jos vastausta ei vieläkän kuulu, niin sitten suosittelen nostamaan kanteen rakennuttajan kotipaikkakunnan käräjäoikeudessa.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »