Hei,
Voiko urheiluseura velvoittaa myymään erilaisia tuotteita esim pesuaineita ja sukkia tietyn määrän? Jos tuotteita ei myy, laskuttaa seura etukäteen ilmoittamansa summan.
Esimerkiksi nyt velvoittavat myymään sukkia 5 tuotepakettia (halvin 12€), jos ei myy, tulee lasku 30€. Onko toiminta laillista ja mikä voi olla laskutusperuste? Myyntivelvoite ei myöskään koske kaikkia seuran joukkueita, vaikka tuloilla katetaan koko seuran toimintaa.

1 vastaus


1 vastausta

Periaatteessa yhdistys voi lain mukaan määrätä jäsenilleen ylimääräisiä uusia maksuvelvoitteita, kunhan niillä kerätyt rahat käytetään yhdistyksen tarkoituksen toteuttamiseen. Uusista maksuvelvollisuuksista on kuitenkin päätettävä yhdistyksen kokouksessa, joka on pidettävä asiaankuuluvalla yhdistyslain mukaisella tavalla. Yhdistyksen kokouksessa maksuvelvollisuudet on kirjattava kokonaisuudessaan yhdistyksen sääntöihin ja sääntöjen muuttaminen vaatii taaksensa 3/4 kaikista yhdistyksen kokouksessa edustetuista äänistä.

Maksuvelvollisuus on siis laiton niiltä osin, kuin se ei kohdistu kaikkiin jäseniin, sitä ei olla päätetty asianmukaisesti yhdistyksen kokouksessa tai se ulottuu pidemmälle kuin yhdistyksen kokouksessa päätetty ja yhdistyksen sääntöihin kirjattu maksuvelvollisuus.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »