Minilex - Lakipuhelin

Saako yhdistyksen hallituksen välistä viestintää julkaista tai levittää eteenpäin?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Viestintäsalaisuus ei estä sähköpostin lähettäjää tai vastaanottajaa jakamasta sähköpostia kolmansille osapuolille. Onko yhdistyksen hallituksen välinen sähköpostiviestintä tämän lain piirissä, silloin kun kyseessä ei ole hallituksen esityslistan, sähköpostikokouksen muistion tai pöytäkirjan jakaminen hallituksen ulkopuolisille henkilöille? Saako sähköpostia, jolla on useampi kuin yksi vastaanottaja, julkaista sen lähettäjä tai yksittäinen vastaanottaja?

1 vastaus


Minilex

29 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei, kiitos kysymyksestäsi!

Kuten kysymyksessä tulee ilmi, saa sähköpostin lähettäjä tai vastaanottaja jakaa viestiä kolmansille osapuolille. Perustuslaista ilmenee, että kirjeen, puhelun ja muun luottamuksellisen viestin salaisuus on loukkaamaton. Tämä kirjesalaisuus koskee kaikkia viestejä, myös siis sähköpostiviestejä, ja näin ollen myös yhdistyksen hallituksen jäsenten välinen sähköpostiviestintä kuuluu tähän.

Kirjesalaisuus tarkoittaa, ettei kukaan ulkopuolinen saa lukea henkilö A:n ja B:n välistä sähköpostikeskustelua, ellei joko henkilö A, tai henkilö B, ole lähettänyt sähköpostiviestejä eteenpäin. Näin ollen sähköpostiviestin laillinen vastaanottaja, tai lähettäjä, saa vapaasti lähettää eteenpäin, tai julkaista, sähköpostiviestejä joissa hän on ollut lähettäjänä/vastaanottajana.

Yllämainittu ei kuitenkaan koske viestejä, joissa viestin julkaiseminen tai edelleen lähettäminen rikkoisi jotain muuta lakia, kuten esimerkiksi tekijänoikeuslakia tai rikoslakia. Näin ollen, jos sähköpostiviestissä esimerkiksi käsitellään esimerkiksi toisen yksityiselämään kuuluvia arkaluonteisia tietoja, ja tämän viestin julkaiseminen tai levittäminen aiheuttaisi kyseiselle henkilölle vahinkoa tai kärsimystä, ei viestiä rikoslain mukaan ilman lupaa saa julkaista tai levittää.
Sähköpostiviestin lähettäjä tai vastaanottaja saa siis julkaista sähköpostiviestin, kunhan viesti ei loukkaa kenenkään yksityiselämää, eikä se sisällä jonkin lain mukaisesti salassapidettävää tietoa.

Jos teille jäi vielä kysyttävää, ottakaa rohkeasti yhteyttä Minilexiin.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]