Minilex - Lakipuhelin

Rekisteröidyn yhdistyksen hallituksen jäsenen erottaminen hallituskauden aikana

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Mikäli yli kymmenesosa rekisteröidyn yhdistyksen jäsenistä kokee epäluottamusta jotain hallituksen jäsentä kohtaan ja vaatii hallitukselta ylimääräistä kokousta asian käsittelyyn, kuinka asia tulisi oikeaoppisesti kokouksessa käsitellä? Kuka viime kädessä päättää hallituksen jäsenen erottamisesta? Tehdäänkö asiasta äänestys? Entä valitaanko samassa kokouksessa uusi jäsen erotetun tilalle vai täytyykö valintaa varten järjestää uusi kokous?

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Yhdistyksen ylimääräinen kokous on pidettävä, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai hallitus katsoo siihen olevan aihetta taikka vähintään yksi kymmenesosa yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä ilmoittamansa asian käsittelyä varten vaatii. Vaatimus kokouksen järjestämisestä on esitettävä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle. Hallituksen on viipymättä vaatimuksen saatuaan kutsuttava kokous koolle.
Yhdistyksen kokous erottaa ja valitsee hallituksen jäsenet. Hallitus ei voi itse erottaa jäseniään tai valita uusia jäseniä.
Päätösvalta yhdistyksessä kuuluu sen jäsenille, ellei säännöissä toisin mainita. Jäsenet käyttävät päätösvaltaansa yhdistyksen kokouksessa. Jollei yhdistyksen säännöissä ole toisin määrätty, jokaisella 15 vuotta täyttäneellä jäsenellä on äänioikeus ja jokaisella äänioikeutetulla yksi ääni. Yhdistyksen päätökseksi tulee, jollei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet äänestyksessä annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan se mielipide, jota kokouksen puheenjohtaja ilmoittaa kannattavansa.
Yhdistyksellä on oltava hallitus, johon kuuluu vähintään kolme jäsentä. Jos jäljelle jäävät hallituksen jäsenet muodostavat vielä päätösvaltaisen, hallituksen voi yhdistys toimia näin seuraavaan hallituksenvalintakokoukseen saakka. Jos uuden hallituksen jäsenen valinta tapahtuu muussa kuin sääntömääräisessä kokouksessa, jonka käsiteltäviin asioihin se kuuluu, tulee asiasta olla maininta kokouskutsussa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]