Kysymykseni nyt kuuluisi myyn koiran ja kissan ruokia ja tarvikkeita, kun olen yrittäjä mitä kaikkia lakeja minun pitää noudattaa.?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Puhekielessä toiminimellä tarkoitetaan usein yksityistä elinkeinonharjoittajaa, mutta tosiasiassa sillä tarkoitetaan ainoastaan elinkeinotoiminnassa käytettävää nimeä missä tahansa yhtiömuodossa. Myös osakeyhiöllä on esimerkiksi siis toiminimi.

Yksityiseksi elinkeinonharjoittajaksi ryhtyminen ei edellytä erillistä perustamisasiakirjaa tai muutakaan muodollisuuksia. Perustamiseen riittää pelkkä ilmoitus kaupparekisteriin. Perustamisilmoitus on tehtävä Patentti- ja rekisterihallitukselle. Rekisteröimällä varmistat yksinoikeuden toiminimeesi. Rekisteröinti ei ole kuitenkaan pakollista kaikissa tapauksissa.

Elinkeinonharjoittamista säätelee Suomessa laki elinkeinon harjoittamisen oikeudesta. Yksityisen elinkeinonharjoittajan on hyvä ymmärtää myös toiminimilaki ja kaupparekisterilaki. Yrityksen pyörittämisessä olisi tosiasiassa hyvä ymmärtää hyvin useita eri säädöksiä. Näihin kysymyksiin kannattaa eri tilanteissa etsiä vastauksia erilaisista yrittäjien tukiverkoista taikka lakimieheltä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »