Oy A valtuuttaa Oy B:n valtakirjalla irtisanomaan A:n aikaisemmin Oy C:n kanssa puhelimessa sopiman sopimuksen medianäkyvyydestä. Myöhemmin käy ilmi että C:n yleisissä sopimusehdoissa kielletään kolmannen osapuolen käyttö irtisanomistilanteessa. Onko sopimuksen irtisanominen tässä tilanteessa pätevä/onko C:n sopimusehto lain vastainen?
A ja C ovat täyttäneet sopimuksessa määritetyt velvoitteensa, kyseessä siis periaatteessa normaali sopimuksen irtisanominen, vain kolmannen osapuolen toimesta.

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Sopimusosapuolten välillä on mahdollista sopia siitä, ettei sopimuksen irtisanomisoikeutta voida siirtää yksipuolisesti kolmannelle toisen sopimuksen osapuolen toimesta. Tällainen ehto voidaan liittää myös osaksi yleisiä sopimusehtoja. Lähtökohtaisesti osapuolten välinen sopimus koskee vain sopimuksen osapuolia, eikä siihen liittyviä oikeuksia voi siirtää kolmannelle ilman toisen sopimusosapuolen suostumusta.

Sopimusosapuolella on oltava tieto mahdollisesti sovellettavista vakioehdoista, jotta ne tulevat sitoviksi. Ennen sopimuksen solmimista on osapuolilla oltava tosiasiallinen mahdollisuus tutustua näihin ehtoihin. Mikäli sopimusehtoa on pidettävä yllättävänä ja ankarana, ei se kuitenkaan tule sovellettavaksi, ellei siihen ole sopimuksentekovaiheessa kiinnitetty erityistä huomiota. Epäselvät sopimusehdot koituvat laatijan vahingoksi. Eri toimialoilla on erilaisia käytäntöjä sopimusehdoissa, joten kysymystä sopimisehdon yllättävyydestä ja ankaruudesta on käsiteltävä toimiala- ja tapauskohtaisesti.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]