Hei!
Miehelläni on yritys t:mi avioeropäivänä. Sen jälkeen hän on vaihtanut sen kommandiittiyhtiöksi. Ositusta ei ole vielä tehty. Yritys on yhdessä perustettu noin 5 vuotta sitten. Olen työskennellyt yrityksessä ilman palkkaa. Kuuluisiko minulle yrityksestä mahdollisesti saatu voitto? Ja miten osituksessa yrityksen arvo määritellään. Liikevaihto noin 250000-300000 välillä vuosittain (toiminut v. 2011 lähtien).

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Avioerotilanteessa enemmän omistava maksaa vähemmän omistavalle tasinkoa. Näin pyritään tasaamaan puolisoiden avio-oikeuden alaiset omaisuudet avioliiton loputtua. Osituksessa otetaan huomioon vain avio-oikeuden alainen omaisuus, jollainen lienee tässä tapauksessa miehesi yrityskin, jos avioehto-sopimusta ei olla tehty.

Avioliittolain mukaan jos puoliso avustaa toista puolisoa tämän ansiotoiminnassa ja tahtoo siitä saada korvauksen, on hänen näytettävä, että siitä oli sovittu tai että korvausta oli tarkoitettu annettavaksi tahi että sen suorittaminen työn laatuun ja muuten olosuhteisiin katsoen on pidettävä kohtuullisena. Näin siis sinulla voisi olla oikeus vaatia korvausta tekemästäsi työstä miehesi yhtiön hyväksi. Jos korvauksesta ei ole sovittu, ei kannetta voida tehdä sen jälkeen, kun on kulunut vuosi sen kalenterivuoden päättymisestä, jonka aikana työ tehtiin.

Osituksessa yrityksen arvo voidaan määritellä esimerkiksi sen mahdollisen myyntiarvon mukaan. Arvo voidaan joissain tilanteissa arvioida myös tulevien tuottojen mukaiseksi. Joka tapauksessa arviointi vaatinee asiantuntija-apua.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »