Heippa!

Olemme n. 1,5 vuotta vanha yritys ja aikanaan valitsimme logomme internetistä sivustolta jossa on vapaaseen käyttöön tarkoitettuja logoja, joita saa käyttää myös kaupallisesti. Kävi kuitenkin niin että myös toinen yritys oli poiminut logonsa juuri samaiselta sivustolta. Nyt he ovat päättäneet nostaa kanteen asiasta kuulemma vakiinnuttamisen kautta. Luin itse Finlexistä pari pykälää ja mielestämme emme ole tehneet mitään väärää. Täten otin teihin yhteyttä jos teillä olisi tähän helppo vastaus.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Tavaramerkki voidaan paitsi rekisteröidä, myös vakiinnuttaa yksinoikeuden saamiseksi. Tavaramerkki katsotaan vakiintuneeksi, jos se on ollut yleisesti tunnettu Suomessa. Käytännössä tämä yleensä tarkoittaa sitä, että merkkiä on tullut käyttää Suomessa. Tavaramerkki katsotaan yleisesti tunnetuksi, kun se on yleisesti tunnettu sen kohderyhmässä eli niissä elinkeino- tai kuluttajapiireissä, joille tuote on suunniteltu ja joille sitä markkinoidaan ja myydään. Lisäksi tavaramerkki pitää tuntea tietyn yrityksen tunnusmerkkinä.

Vakiintuneen tavaramerkin haltijalla on yksinoikeus merkkiinsä, minkä vuoksi kukaan toinen ei elinkeinotoiminnassa saa käyttää samanlaista tai samankaltaista tavaramerkkiä ilman haltijan lupaa.

Mikäli yritystänne vastaan nostetaan kanne tavaramerkin loukkaamisesta, on kantajan eli tämän toisen yrityksen tehtävä näyttää oikeudessa toteen, että heidän käyttämänsä tavaramerkki on vakiintunut.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »