Minulla on kiista kyläyhdistykseni kanssa olenko jäsen vai ei. Yhdistyksen hallitus on päättänyt olla antamatta minulle tietoja eivätkä ota huomioon huomautuksiani toiminnan tarkastuksen yhteydessä vedoten siihen, että en ole jäsen. Meillä on säännöt joissa on kirjoitettu, että toiminnasta kiinnostunut on jäsen, jäsenmaksu on talous-/kiinteistökohtainen eikä mitään tarkempaa määritelmää kuka taloudesta tai kuinka monta voivat olla jäseniä. Olen kysynyt asiaa alueelliselta Pohjois-Savon kylät ry:ltä jonka kanssa yhdessä säännöt on aikanaan perustamisen yhteydessä muotoiltu ja lähetetty PRH:hon reksteröimistä varten ja he pitävät jäsenyyttäni selvänä. Eli yhdistyksen puheenjohtaja/hallitus toimii vastoin sääntöjä. Kuinka saan oikeutta asiassa ja milä tavoin on toimittava?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Yhdistyksiä koskee yhdistyslaki. Yhdistyksen hallituksen on pidettävä luetteloa jäsenistä, samoin hallitus myös hyväksyy hakijan yhdistyksen jäseneksi. Tapauksessa siis sinun ilmeisesti pitäisi olla hyväksytty yhdistyksen jäsen ja löytyä myös hallituksen jäsenluettelosta. Yhdistyksen 15 vuotta täyttäneellä jäsenellä, jollei säännöissä toisin ole määrätty, on äänioikeus kokouksessa.

Yhdistyslain mukaan hallituksen jäsen on vahingonkorvausvelvollinen yhdistyksen jäsenelle yhdistyksen sääntöjä rikkomalla aiheutetusta vahingosta. Vahingonkorvausta on mahdollista sovitella. Kanne voidaan nostaa yhdistyksen kotipaikan tuomioistuimessa. Aluksi on kuitenkin suositeltavaa olla yhteydessä hallituksen jäseniin ja koittaa sopia tilanne.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]