Sain soiton(Suomen Numerokeskus Oy), jossa yritykseni tietoja haluttiin julkaistavaksi. Eikö minulla ole oikeus olla ottamatta tätä palvelua, vaikka he ovatkin jo lähettäneet laskun. Sitä paitsi sain vasta laskun mukana sopimusehdot luettavakseni. Jos en hyväksu sopimusehtoja, niin eikö minulla ole täysi oikeus jättää lasku maksamatta. Pitääkö tässäkin tapauksessa lähettää irtisanomiskirje? Mielestäni en puhelinkeskustelussa ilmaissut haluavani tietojani julkaistaviksi, mutta heillä ilmeisesti on kovin hyökkäävä tulkinta keskustelun pohjalta. Olen nauhoittanut puhelinkeskustelumme mahdollisia riitatilanteita varten.

1 vastaus


1 vastausta

Tässä kohtaa liikutaan niin sanotusti lain harmaalla alueella. Sopimus voi syntyä myös suullisesti, joten mitään estettä sopimuksen syntymiselle pelkän puhelinkeskustelun perusteella ei ole. Oikeus suhtautuu myöskin vähemmän suojelevasti yritysten tekemiin sopimuksiin kuin kuluttajien vastaaviin, joten kuluttajansuojalain mukaiset palautusehdot yms. eivät tule kyseeseen. Teillä tulisi, kuten itsekin arvelitte, olla oikeus peruuttaa tilaus mikäli ette hyväksy sopimusehtoja.

Etenemisenne asiassa riippuu nyt siis siitä ensinnäkin, että minkä verran sovitte yksityiskohdista jo puhelimitse ja mitä teille kerrottiin postitse lähetettävästä sopimuksesta. Jos paperilla olevat ehdot sisältävät mitään uutta ainesta puhelinkeskusteluun verrattuna on teillä kaikki oikeudet jättää sopimus vahvistamatta. Kannattaa kuitenkin tarkastaa, että vaativatko he erillistä ilmoitusta siitä, ettei sopimusehtoja hyväksytäkään ja toimia näiden vaatimusten mukaisesti.

Lähtökohtaisesti sopimus vaatii syntyäkseen hyväksyttävän vastauksen, mutta mikäli he ovat erikseen kirjanneet näiden ehtojen ja laskun yhteyteen, että sopimus astuu voimaan ilman sen peruuttamista, niin silloin voidaan katsoa, että tehty suullinen sopimus olisi välillänne pätevä. Velvollisuutenne olisi tällöin ilmoittaa, että ette hyväksy sopimusta muutetuilla kirjallisilla ehdoilla. Tällöin on kuitenkin riski, että sopimus jäisi voimaan niilla ehdoilla, joista sovitte suullisesti.

Teille jää vielä mahdollisuus vedota siihen, että käsititte sopimuksen astuvan voimaan vasta ehtojen allekirjoittamisella ja käsititte puhelinkeskustelun vasta sopimusneuvotteluina, ettekä tienneet sitoutuneenne mihinkään. Toki tämän onnistuminen riippuu siitä, mitä olette puhelinkeskustelun aikana sanonut. Näitä kannattaa yrittää ja jos muu ei auta, niin tinkimällä saanette ainakin hintaa alas. Näillä yrityksillä ei ol erityistä hinkua lähteä oikeuteen riitelemään.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »