Minilex - Lakipuhelin

Miten saan perittyä saatavani yritys saneerauksessa olevasta yrityksestä

» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Minulla on saatavia saneerauksessa olevasta yrityksestä n:6000€ miten saan ne perittyä vai jääkö saamatta. Minulle sanottiin ettei niitä voida minulle maksaa pitääkö tämä paikkansa?
Pitääkö saatavia hakea jotain erityistä viranomais tahon kautta vai voinko lähettää niistä vain uudet laskut?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Velkojan vaatimisoikeus riippuu siitä, onko yrityssaneerauksen maksuohjelma vahvistettu vai ei. Jos maksuohjelmaa ei ole vielä vahvistettu, voi velkoja vaatia kirjattavaksi velkansa siihen velkajärjestelyn selvittäjältä tai riitauttamalla maksuohjelmaehdotus. Kun saneerausohjelma on vahvistettu, saneerausvelkojen ja muiden ohjelmassa säänneltyjen oikeussuhteiden ehdot määräytyvät ohjelman mukaisesti. Tuntemattomat saneerausvelat pääsääntöisesti lakkaavat, kun ohjelma vahvistetaan, jos ohjelmasta ei johdu muuta.

Kuitenkin saneerausohjelma on laadittava ottaen huomioon, että hakemuksen vireilletulon jälkeen syntyneet velat on suoritettava vakuusveloille ja niiden luottokustannuksille tulevien suoritusten jälkeen ennen muita velkoja. Ne eivät siten lakkaa maksuohjelman vahvistamisen jälkeen ja niitä voi vaatia maksettavaksi velalliselta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »