Olen törmännyt useammassakin yhteydessä termiin "elinkeinoyhtymä". En ole löytänyt mitään kunnollista lähdettä siitä, että mikä oikeastaan on elinkeinoyhtymä, ja mitkä ovat elinkeinoyhtymän ehdot ja rajoitukset. Ilmeisesti kyseessä on ainakin kattotermi, jonka alle kuuluvat sekä avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö, sekä ei-vielä-loppuun-asti-rekisteröityneet osakeyhtiöt.

Kysymykseni on oikeastaan hyvin yksinkertainen: Mikä on elinkeinoyhtymä, ja mitkä ovat sellaisen rajoitteet, vastuut, oikeudet sekä velvollisuudet?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Tuloverolain mukaan elinkeinoyhtymällä tarkoitetaan laivanisännistöyhtiötä, avointa yhtiötä, kommandiittiyhtiötä ja sellaista kahden tai useamman henkilön elinkeinotoiminnan harjoittamista varten perustamaa muuta kuin yhteisönä pidettävää yhteenliittymää, joka on tarkoitettu toimimaan osakkaiden yhteiseen lukuun.

Elinkeinoyhtymä ei ole erillinen verovelvollinen. Yhtymälle vahvistetaan elinkeinotoiminnan tulos, joka jaetaan verotettavaksi osakkaiden tulona.

Yhteisöjä taas ovat esimerkiksi valtio, kunnat, osakeyhtiöt ja osuuskunnat.

Eri elinkeinoyhtymien, kuten avoimen yhtiön tai kommandiittiyhtiön oikeuksien ja velvollisuuksien selvittämiseksi, näitä yhteenliittymiä on syytä lähestyä niitä koskevan lainsäädännön näkökulmasta

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »