Edustamani yhdistys kuuluu jäsenenä kattojärjestöön, joka tällä viikolla ilmoitti että yhdistyksemme jäsenten jäsenmaksusta kattojärjestölle suoritettava osuus nousee lähes 100% . Mikäli eroaisimme kattojärjestöstä, niin sen säännöissä lukee että ero astuu voimaan 6kk:n kuluttua ja eroamisvuoden jäsenmaksut on suoritettava, joten ens vuosi mennään kattojärjestön jäsenenä joka tapauksessa. Nyt kysynkin että onko laissa määritelty jäsenmaksuosuuden nostamisesta kuinka monta % voidaan nostaa. Sitten vielä että kuinka aikaisin/myöhään jäsenmaksuosuuden nostosta on ilmoitettava kattojärjestön jäsenyhdistykselle?

1 vastaus


1 vastausta

Yhdistys voi tekemällään päätöksellä halutessaan nostaa jäsenmaksujaan ilman, että sitä on laissa rajoitettu mitenkään. Oletuksena on siis, että päätös kattojärjestössä on tehty yhdistyslain mukaisessa menettelyssä. On täysin yhdistyslain mukaista myös, että eroaminen astuu voimaan vasta tietyn ajanjakson jälkeen. Lain mukaan tämä aika saa olla maksimissaan yhden vuoden mittainen.

Laissa ei ole säädetty erikseen mistään prosentuaalisesta määrästä jäsenmaksun korottamiseen, eikä tarvittavasta siirtymäajasta ennen korotuksen voimaan astumista. Valitettavasti yhdistyksillä on melko vapaat kädet omien päätöstensä tekemisessä. Voitte toki käydä läpi yhdistyksen säännöt siltä varalta, että sääntöjen mukaan yhdistyksen tulisi esimerkiksi tiedottaa jäsenmaksun korotuksesta jäseniään huomattavasti ennakolta tai jäsenmaksun korotukselle olisi olemassa prosentuaalinen katto.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »