Onko esim. jalkapalloseuran vuosikokouksessa äänioikeutta harrastajan äidillä, joka on saapunut kokoukseen ilman lastaan? Äiti ei ole maksanut jäsenmaksua, mutta harrastaja on.

1 vastaus


1 vastausta

Periaatteessa yhdistyksen jäsenyyteen liittyvä äänioikeus on jäsenkohtainen, eikä kuulu esimerkiksi automaattisesti kenelle tahansa jäsenen perheenjäsenelle. Yhdistyksissä voidaan myös määrätä, että jäsenten sijaan päätösvaltaa käyttävät erityiset valtuutetut, jolloin edes tavalliset jäsenet eivät voi äänestää kokouksissa vaan äänivalta kuuluu valtuutetuille.

Jos yhdistyksen säännöt sen sallivat on jäsenen mahdollista lähettää edustaja puolestaan kokoukseen. Tällöin te voisitte toimia poikanne valtuuttamana, joskin tarvitsisitte siihen valtakirjan. Mikäli säännöt eivät tätä salli, on poikanne ainoa äänioikeutettu yhdistyksen kokouksessa.

On myös huomioitava, että äänioikeutettuja ovat ainoastaan 15 vuotta täyttäneet jäsenet. Tätä nuoremmilla ei ole siis äänioikeutta kokouksissa, jolloin heillä ei myöskään voi olla edustajaa. Mahdollisuutenne äänestää vuosikokouksessa riippuu siis yhdistyksen säännöistä ja poikanne iästä.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »