Minilex - Lakipuhelin

Sanktiojärjestelmä suojaa velkojan oikeutta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jotta velkoja voisi saada sen suorituksen, johon hänellä on oikeus, on luotu sanktiojärjestelmä velkojan oikeuden tehosteeksi. Sanktiojärjestelmä koostuu useista erilaisista tehosteista, joiden tarkoituksena on paitsi velkojan oikeuden turvaaminen, myös mahdollisen velkojalle koituneen vahingon korvaaminen. Sanktiojärjestelmän tavoitteena on myös ohjata toimintaa vaihdannassa siten, että osapuolten välillä vallitsisi yleisemminkin oikeudenmukaiset ja kohtuulliset sopimussuhteet.

Tehosteet ovat ankaruudeltaan eriasteisia, ja edellytetäänkin, että lievempien sopimusrikkomusten tai muiden virheellisyyksien kohdalla velkoja voi turvautua vain lievempiin tehosteisiin. Sopimuksen purkaminen esimerkiksi on viimesijainen velkojan oikeuskeino ja edellyttää olennaista virheellisyyttä velvoitteen täyttämisessä.

Vaikka tehosteiden tarkoitus on turvata velkojan saamisoikeutta, on kuitenkin otettu myös huomioon velallisen etu ja mahdollisuus oikeaan suoritukseen. Esimerkiksi työsuhteen sääntelyssä myös työntekijävelallinen saa suojaa. Lisäksi muut suojattavat intressit voivat aiheuttaa sen, että velkoja ei voi ryhtyä kaikkiin pakkokeinoihin saatavan turvaamiseksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa