Minilex - Lakipuhelin

Velkojan vaihdoksen vaikutus osapuolten asemaan

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Saamisoikeuden siirto tekee siirronsaajasta velkojan alkuperäistä velallista kohtaan. Alkuperäinen velkoja taas menettää saamisoikeuteen liittyvät oikeutensa. Siirronsaaja tulee samaan asemaan, missä alkuperäinen velkoja oli. Velallinen voi siten esittää samat väitteet uutta velkojaa kohtaan, jotka hän olisi voinut esittää alkuperäistäkin velkojaa kohtaan.

Alkuperäinen velkoja kuitenkin vastaa siirronsaajalle saamisoikeuden pätevyydestä. Vilpittömässä mielessä ollutta siirronsaajaa siis suojataan saamisoikeuden pätemättömyydeltä. Mikäli velallinen näyttää saamisoikeuden pätemättömyyden, tulee alkuperäinen velkoja vahingonkorvausvelvolliseksi uutta velkojaa kohtaan. Toisin sanoen, koska pätemättömän saamisoikeuden nojalla ei velalliselta voida vaatia suoritusta, siirronsaaja voi vaatia korvausta alkuperäiseltä velkojalta, joka oli hänen sopimuskumppaninsa. Kuitenkin koska ainoastaan vilpittömässä mielessä ollutta siirronsaajaa suojataan, ei sellainen uusi velkoja saa suojaa saamisoikeuden pätemättömyydeltä, joka tiesi pätemättömyyden aiheuttavasta seikasta. Lisäksi, ellei toisin ole sovittu, luovuttaja ei vastaa velallisen maksukyvyttömyydestä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]