Minilex - Lakipuhelin

Velvoitteen syntyminen luo vastuun

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Velvoitteen syntyminen luo jo sinänsä vastuun sen mukaisen suorituksen täyttämisestä. Tuomiolla voidaan vahvistaa velvoitteen täytäntöönpano, mutta jo sopimus itsessään saa siis aikaan vastuun suorituksen täyttämisestä. Vastuu suorituksen täyttämisestä kattaa paitsi sen, että velkoja saa velvoitteen mukaisen suorituksen, myös sen, että suoritus on virheetön ja ajallaan täytetty.

Mikäli muuta ei ole sovittu, vastaa velallinen varallisuusarvoisesta suorituksesta koko omaisuudellaan. Vastuuta ei siten ole rajattu ennalta. Tämä näkyy suoritusvelvollisuuden pakkotäytäntöönpanossa siten, että esimerkiksi ulosmittaus voidaan ulottaa koko velallisen ulosmittauskelpoisuuteen omaisuuteen. Vastuuta voidaan kuitenkin myös rajoittaa esimerkiksi sopimusehdoin. Voidaan esimerkiksi sopia siitä, että velallisen vastuu ulottuu vain tiettyyn rahamäärään saakka.

Toisaalta vaikka velallisen vastuuta ei olekaan rajattu, saa velallinen kuitenkin itse määrätä omaisuudestaan. Velkojan suojaksi joissain tapauksissa on kuitenkin säädetty suojakeinoja, joilla velallista estetään tekemään velkojan oikeutta loukkaavia oikeustoimia. Esimerkiksi takaisinsaannilla voidaan joissain tapauksissa peräyttää velallisen tekemiä luovutuksia velkojan intressien turvaamiseksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]