Minilex - Lakipuhelin

Lajivelvoite

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Sopimusten mukanaan tuomia velvoitteita voidaan luokitella monin tavoin. Lajivelvoitteella tarkoitetaan sopimusta, jossa sopimuksen kohdetta ei ole tarkasti määritely.

Lajivelvoitteella tarkoitetaan siis sopimuksen tuomaa velvoitetta, jossa suorituksen kohde on määritelty vain lajin ja paljouden perusteella. Tällainen velvoite voi esimerkiksi olla "5 lapiota". Lapioiden ei siis täydy olla juuri tietyt 5 lapiota. Riittää kunhan ne ovat lajiltaan sellaisia, mistä oli sovittu ja niitä on 5 kappaletta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Velvoitteen tyypillä voi olla väliä esimrkiksi suorituksen mahdottomuutta arvioidessa. Jos erityisesine on tuhoutunut, on ymmärrettävää että velvoitetta ei voida enää täyttää. Jos kuitenkin lajitavaraa on tuhoutunut, ei se estä lajivelvoitteen täyttämistä niin kauan kun samaa lajia olevaa tavaraa on vielä saatavilla.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa