Minilex - Lakipuhelin

Suoritus oikealle velkojalle

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Velvoite lakkaa pääsääntöisesti silloin, kun velallinen tekee oikeansisältöisen suorituksen oikealle velkojalle. Joskus voi kuitenkin olla epäselvää kuka on oikea velkoja. Tietyissä tapauksissa velallinen vapautuu vastuustaan tehdessään suorituksen myös sille, jolla näyttäisi olevan velkojan legitimaatio eli joka näyttää ulospäin omaavan velkojan oikeuden. Tällainen tilanne on käsillä esimerkiksi silloin, kun jollain muulla kuin oikealla velkojalla on hallussaan haltijavelkakirja. Tällöin velallinen voi pätevästi suorittaa velan maksun haltijavelkakirjan haltijalle, jos velallinen oli vilpittömässä mielessä eli hän ei tiedä eikä hänen olisi pitänytkään tietää maksun joutuvan väärälle henkilölle. Toisin sanoen, jos haltijavelkakirja on maksettu sille, jonka hallussa se oli, mutta sitten käy ilmi, ettei hän ollutkaan oikeutettu vastaanottamaan maksua, on suoritus kuitenkin pätevä, jos velallinen oli vilpittömässä mielessä.

Aina velkojalle ei kuitenkaan voida tehdä suoritusta. Tämä voi johtua esimerkiksi velkojana toimivan henkilön vajaavaltaisuudesta. Vajaavaltaisen ollessa velkoja-asemassa, on oikea suoritus tehtävä edunvalvojalle. Konkurssissa olevan velkojan sijasta taas suoritus on tehtävä konkurssipesälle.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]