Minilex - Lakipuhelin

Lupa velallisen vaihdokseen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Pääsäännön mukaan velallinen vastaa itse velkojalle suorituksen täyttämisestä. Velallisen vaihdokseen on saatava velkojan lupa. Ilman velkojan suostumusta ei velallinen voi pätevästi luovuttaa velvollisuutta suorituksen täyttämiseen kolmannelle.

Velallisen vaihdos on kuitenkin joissain tapauksissa mahdollinen myös ilman nimenomaista suostumusta. Tällöin edellytyksenä on kuitenkin se, että asiasta on nimenomainen säädös. Esimerkiksi kiinteistön uusi omistaja voi joutua vastuuseen vuokralaisen ja kiinteistön aikaisemman omistajan välisen vuokrasopimuksen velvoitteista.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Eri asia on se, että velkojan lupaa ei tarvita siihen, että kolmas henkilö ottaa vastuun toisen velasta. Näin siksi, että velkoja ei tällöin menetä oikeuttaan vaatia suoritusta alkuperäiseltä velalliselta vaan syntyy yhteisvastuu, jossa suorituksen täyttämisestä vastaa alkuperäisen velallisen lisäksi uusi velallinen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa