Minilex - Lakipuhelin

Kestosuoritussuhde pidempiaikaisena sopimussidoksena

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Velvoitteet voidaan jakaa myös kerta- ja kestosuorituksiin. Kertasuoritus on kyseessä, kun velallinen täyttää velvoitteensa yhdellä suoritustoimella. Tällainen tilanne on käsillä esimerkiksi, kun ostaja maksaa ostamansa tavaran kerralla, tai kun elatusapu on vahvistettu suoritettavaksi kertamaksuna. Vastaavasti myyjän luovuttaessa tavaran ostajalle tapahtuu kertasuoritus.

Kestosuorituksessa osapuolten välillä vaikuttaa pidempiaikainen sidonnaisuusm joka sisältää useita, toistuvia suorituksia. Sidonnaisuus on voimassa ennalta määritellyn ajan tai toistaiseksi. Tyypillisiä kestosuoritussopimuksia ovat esimerkiksi vuokra-, työ- ja erilaiset yhteissuhdesopimukset kuten franchising-sopimukset. Samoin elatusapu on usein toistuvaissuoritus. Etenkin elinkeinoelämässä kestosuoritukset ovat yleisesti käytettyjä. Usein ne muodostavat varsinaisen sopimusten verkon. Tällöin suoritusvirhetilanteissa on otettava huomioon yksittäisen kertasuorituksen lisäksi koko ympäröivä sopimuskokonaisuus.

Kysymys oikeasta suorituksesta on keskeinen kestovelkasuhteessa. Koska suhteeseen kuuluu jatkuvat suoritukset, voidaan suorituksen oikeellisuuttakin tarkastaa milloin vain velvoitteen voimassaoloaikana. Esimerkiksi työsopimussuhteessa työntekijän suorituksen - työtekovelvoitteen - on oltava sopimuksen mukaista koko työsuhteen ajan. Samoin työnantajan oikea suoritus arvioidaan aina joka palkanmaksun aikaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]