Minilex - Lakipuhelin

Kuinka kauan elatusvelvollisuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

 Kuinka kauan elatusvelvollisuus voi kestää? Elatusvelvollisuus kestää pääsääntöisesti lapsen täysi-ikäisyyteen asti. Elatusvelvollisuus alkaa lapsen syntymisestä ja päättyy kun lapsi täyttää 18 vuotta. Tästä poikkeuksena on tilanne, jossa lapsella voi olla oikeus saada koulutusavustusta, jos se katsotaan yksittäistapauksessa kohtuulliseksi. Tällöin elatusvelvollisuus voi jatkua vielä sen jälkeenkin, kun lapsi tulee täysi-ikäiseksi.

Toinen poikkeus pääsääntöön on lapsen kyky elättää itseään. Tällainen voi tulla kyseeseen esimerkiksi, kun alle 18-vuotias menee toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Tällöin voidaan päätyä siihen, että lapsi ei ole enää elatuksen tarpeessa, vaan voidaan katsoa, että lapsi kykenee elättämään itsensä.

Lapsen elatusvelvollisuus voi olla kertaluontoinen ja sen määrä vaihtelee tapauskohtaisesti. Elatusvelvollisuus loppuu lapsen kohdalla kuitenkin viimeistään, kun lapsi valmistuu koulutuksesta, jolloin koulutusavustusta ei enää tarvita. Elatusvelvollisuus voi olla lyhytkestoinen tai pitkä. Elatusvelvollisuuden kesto riippuu siitä suhteesta, mihin se perustuu. Lapsen elatusvelvollisuus on riippuvainen vanhemmuudesta eli vanhempi – lapsi suhteesta, siksi elatusvelvollisuuden kesto voi vaihdella paljon. Vanhempien elatusvelvollisuus voi kestää päivästä moniin vuosiin.

Haluatko tietää lisää? Jäikö sinulle kysymyksiä? Ota yhteyttä, me autamme sinua mielellämme.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]