Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökaupan purkaminen vaatii olennaista virhettä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ostaja voi purkaa kiinteistön kaupan, jos kiinteistössä on olennainen virhe. Kyseinen virhe on olennainen, jos ostaja ei voi käyttää kiinteistöä aikomallaan tavalla eikä virhettä voida kohtuullisessa ajassa ja kohtuullisin kustannuksin korjata. Esimerkiksi rakentamisen kokonaan estävä kielto on aina olennainen virhe. Yleisesti ottaen virheen olennaisuutta arvioidaan aina käsillä olevien olosuhteiden mukaan.

Ostajalla on oikeus purkaa kauppa vain, jos hän voi palauttaa kiinteistön takaisin myyjälle. Ostaja menettää oikeuden kaupan purkamiseen, ellei purkukannetta ole pantu vireille kymmenen vuoden kuluessa siitä, kun kiinteistön hallinta on luovutettu.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Mikäli ostaja on toimenpiteillään alentanut kiinteistön arvoa, hän saa purkaa kaupan vain, jos korvaa myyjälle arvon alentumista vastaavan korvauksen. Kiinteistön arvo voi alentua esimerkiksi kiinteistön huolimattoman hoidon vuoksi. Tavanomaisesta käytöstä aiheutuva arvon alentuminen ei kuitenkaan estä purkuoikeuden käyttämistä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa