Minilex - Lakipuhelin

Vuokratyösuhteessa on kolme osapuolta


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Vuokratyö eroaa tavallisesta työsuhteesta siinä, että työntekijä ei ole tehnyt työsopimusta yrityksen kanssa, jonka töitä tekee. Tämä johtuu siitä, että työntekijä on työsuhteessa vuokrayritykseen eikä työntekijä siten tee uutta työsopimusta, vaikka hän tekee työtä muualla kuin työnantajayrityksessä.

Vuokratyössä on siten aina kolme osapuolta. Ensinnäkin vuokrayritys, joka tekee työsopimuksen työntekijän kanssa ja on siten työntekijän työnantaja. Toisena osapuolena on työntekijä, joka on työsuhteessa vuokrayritykseen, vaikka tekeekin työtä kolmannelle osapuolelle. Kolmantena osapuolena on käyttäjäyritys, joka vuokraa työntekijän vuokrayritykseltä esimerkiksi tiettyä työtä varten.

Vuokratyön erityispiirteenä onkin siten se, että vaikka työntekijä on tehnyt työsopimuksen vuokrayrityksen kanssa, on käyttäjäyrityksellä oikeus johtaa ja valvoa työntekijän työtä. Lisäksi käyttäjäyritys voi osoittaa työntekijälle työntekopaikan. Sen sijaan palkan maksaa ja muut työnantajan velvoitteet hoitaa vuokrayritys. Vuokrayrityksen kanssa tehdyn työsopimuksen mukaisesti määräytyvät myös työsuhde-ehdot.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa