Minilex - Lakipuhelin

Vammaisen henkilön mahdollisuus saada vapautus ajoneuvoverosta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ajoneuvoveron perusverosta myönnetään vapautusta henkilölle, jolle on myönnetty vammaisen pysäköintilupa, henkilölle, joka kuljettaa vammaista, jolle on myönnetty vammaisen pysäköintilupa, sekä henkilölle, jolle on myönnetty autoveron palautus invaliditeetin perusteella tai vapautus autoverosta oman tai perheenjäsenen sairauden, vian tai vamman aiheuttaman haitan vuoksi. Vapautus voidaan myöntää saman henkilön vammaisuuden perusteella vain yhdestä ajoneuvosta kerrallaan ja verovelvollinen voi saada vammaisvapautuksen vain yhdestä ajoneuvosta kerrallaan. Vapautusta vammaisuuden perusteella ei välttämättä myönnetä automaattisesti, jolloin vapautusta tulee hakea Liikenteen turvallisuusvirastolta kirjallisesti.

Hakemuksesta on käytävä ilmi vammaisen henkilön nimi, osoite, henkilötunnus ja ajoneuvon rekisteritunnus. Hakemus tulee myös perustella. Hakemukseen on lisäksi liitettävä jäljennös pysäköintiluvasta tai mahdollisesta autoveronpalautuspäätöksestä.

Vapautusta voi myös saada hakemuksetta. Jos vapautuksen peruste on Liikenteen turvallisuusviraston tiedossa, se voi myös ilman hakemusta myöntää vapautusta.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa