Minilex - Lakipuhelin

Omalle ajoneuvolle aiheutuneet vahingot

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Liikennevakuutuksen pääsääntönä ja tarkoituksena on korvata ajoneuvon tiellä käytöstä nimenomaan vieraan henkilön omaisuudelle aiheutuneet vahingot sekä tälle henkilölle itselleen aiheutuneet henkilövahingot (ks. Liikennevakuutus on pakollinen vakuutus sekä Mitä vahinkoja liikennevakuutuksesta korvataan?). Tämän vuoksi vahingon aiheuttajan moottorikäyttöisen ajoneuvon omia vahinkoja, esimerkiksi ojaanajosta johtuvia vahinkoja, ei korvata tavallisen liikennevakuutuksen perusteella. Liikennevakuutus ei siis kata esimerkiksi vahingon aiheuttaneen ajoneuvon korjausta eikä turvaa aikaa, jonka ajoneuvo on pois käytöstä. 

On kuitenkin olemassa liikennevakuutuksia, jotka kattavat myös vahingon aiheuttajan ajoneuvolle aiheutuneet vahingot. Tällaisesta erityisestä vapaaehtoisesta vakuutuksesta käytetään nimitystä kaskovakuutus, ja useimmiten se korvaa ajoneuvon korjauskulut. Jos korjaus ei kannata, ajoneuvo voidaan lunastaa käyvästä arvosta. Eri vakuutusyhtiöt tarjoavat omanlaisiaan kaskovakuutuksiaan omilla ehdoillaan, ominaisuuksillaan ja hinnoillaan. Markkinoilla on esimerkiksi kaskovakuutuksia, jotka kattavat auto- tai hirvikolarista, ilkivallasta, tulipalosta tai varkaudesta aiheutuneet vahingot, ja eri vakuutusvaihtoehtoja saattaa olla mahdollista yhdistää ostamaansa vakuutukseen. Lisätietoja asiasta saa omalta vakuutusyhtiöltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]