Minilex - Lakipuhelin

Rekisterikilpien vaihtaminen EU-kilpiin

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Rekisterikilpien pääsääntönä on tällä hetkellä, että uusiin rekisteröityihin ajoneuvoihin asetetaan uudet niin kutsutut EU-kilvet. Tämän vuoksi kaikissa vanhemmissa autoissa ei välttämättä ole vielä uusia, kansallisuustunnuksin varustettuja rekisterikilpiä. Ajoneuvon omistajan niin kuitenkin halutessa uudet EU-kilvet on mahdollista vaihtaa vanhojen rekisterikilpien tilalle.

Rekisterissä olevan auton, moottoripyörän ja perävaunun rekisterikilvet voidaan katsastustoimipaikassa vaihtaa uusiin EU-kilpiin. Mikäli autoonsa haluaa saada uudet rekisterikilvet, ajoneuvon omistajan tulee valita, haluaako hän uudet EU-kilvet entisellä rekisteritunnuksella vai haluaako hän saada välittömästi katsastustoimipaikalta uudet EU-kilvet.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Jälkimmäisessä tapauksessa kilvet saa heti, mutta tällöin rekisteritunnus vaihtuu. Jos ajoneuvoon valitaan EU-kilvet nykyisellä rekisteritunnuksella, rekisterikilvet tulee tilata katsastustoimipaikalta. Toimitusaika kilvillä on noin muutama viikko, ja kun uudet kilvet noudetaan, tulee samalla myös palauttaa vanhat kilvet.

EU-kilvistä on etua ajettaessa muihin EU-maihin. Kun ajoneuvossa on uudet EU-kilvet, ei ajoneuvossa vaadita enää erillistä kansallisuustunnusta. Kuitenkin Unionin ulkopuolella erillinen kansallisuustarra vaaditaan jatkossakin EU-kilvistä huolimatta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa