Minilex - Lakipuhelin

Rekisterikilpien vaihtaminen EU-kilpiin

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Rekisterikilpien pääsääntönä on tällä hetkellä, että uusiin rekisteröityihin ajoneuvoihin asetetaan uudet niin kutsutut EU-kilvet. Tämän vuoksi kaikissa vanhemmissa autoissa ei välttämättä ole vielä uusia, kansallisuustunnuksin varustettuja rekisterikilpiä. Ajoneuvon omistajan niin kuitenkin halutessa uudet EU-kilvet on mahdollista vaihtaa vanhojen rekisterikilpien tilalle.

Rekisterissä olevan auton, moottoripyörän ja perävaunun rekisterikilvet voidaan katsastustoimipaikassa vaihtaa uusiin EU-kilpiin. Mikäli autoonsa haluaa saada uudet rekisterikilvet, ajoneuvon omistajan tulee valita, haluaako hän uudet EU-kilvet entisellä rekisteritunnuksella vai haluaako hän saada välittömästi katsastustoimipaikalta uudet EU-kilvet.

Jälkimmäisessä tapauksessa kilvet saa heti, mutta tällöin rekisteritunnus vaihtuu. Jos ajoneuvoon valitaan EU-kilvet nykyisellä rekisteritunnuksella, rekisterikilvet tulee tilata katsastustoimipaikalta. Toimitusaika kilvillä on noin muutama viikko, ja kun uudet kilvet noudetaan, tulee samalla myös palauttaa vanhat kilvet.

EU-kilvistä on etua ajettaessa muihin EU-maihin. Kun ajoneuvossa on uudet EU-kilvet, ei ajoneuvossa vaadita enää erillistä kansallisuustunnusta. Kuitenkin Unionin ulkopuolella erillinen kansallisuustarra vaaditaan jatkossakin EU-kilvistä huolimatta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa