Minilex - Lakipuhelin

Rekisterikilpien vaihtaminen EU-kilpiin

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Rekisterikilpien pääsääntönä on tällä hetkellä, että uusiin rekisteröityihin ajoneuvoihin asetetaan uudet niin kutsutut EU-kilvet. Tämän vuoksi kaikissa vanhemmissa autoissa ei välttämättä ole vielä uusia, kansallisuustunnuksin varustettuja rekisterikilpiä. Ajoneuvon omistajan niin kuitenkin halutessa uudet EU-kilvet on mahdollista vaihtaa vanhojen rekisterikilpien tilalle.

Rekisterissä olevan auton, moottoripyörän ja perävaunun rekisterikilvet voidaan katsastustoimipaikassa vaihtaa uusiin EU-kilpiin. Mikäli autoonsa haluaa saada uudet rekisterikilvet, ajoneuvon omistajan tulee valita, haluaako hän uudet EU-kilvet entisellä rekisteritunnuksella vai haluaako hän saada välittömästi katsastustoimipaikalta uudet EU-kilvet.

Jälkimmäisessä tapauksessa kilvet saa heti, mutta tällöin rekisteritunnus vaihtuu. Jos ajoneuvoon valitaan EU-kilvet nykyisellä rekisteritunnuksella, rekisterikilvet tulee tilata katsastustoimipaikalta. Toimitusaika kilvillä on noin muutama viikko, ja kun uudet kilvet noudetaan, tulee samalla myös palauttaa vanhat kilvet.

EU-kilvistä on etua ajettaessa muihin EU-maihin. Kun ajoneuvossa on uudet EU-kilvet, ei ajoneuvossa vaadita enää erillistä kansallisuustunnusta. Kuitenkin Unionin ulkopuolella erillinen kansallisuustarra vaaditaan jatkossakin EU-kilvistä huolimatta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]