Minilex - Lakipuhelin

Kuka on verovelvollinen ajoneuvosta?

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Ajoneuvon rekisteriin merkitty omistaja tai rekisteriin merkitty haltija on velvollinen suorittamaan ajoneuvosta ajoneuvoveroa. Hänen on suoritettava ajoneuvoveroa rekisteriin merkityltä omistus- tai haltijuusajaltaan. Mikäli rekisteriin on merkitty sekä omistaja että haltija, on haltija näissä tapauksissa verovelvollinen. Ajoneuvon yhteisomistussuhteissa omistajia on enemmän kuin yksi, joten verovelvollisiakin on näin ollen useampia. Kaikki yhteisomistajat ovatkin yhteisvastuussa veron suorittamisesta.

Jos liikenteessä käytetään liikennekäytöstä poistettua tai rekisteröimätöntä ajoneuvoa tai rekisteriin merkitty tieto on virheellinen, on verovelvollinen se, jonka olisi tullut olla ajoneuvolain tai sen nojalla annettujen säännösten mukaisesti merkittynä rekisteriin ajoneuvon omistajaksi tai haltijaksi. Mikäli omistajaa tai haltijaa ei voida osoittaa, verovelvollinen on se henkilö, jonka käytössä ajoneuvon on katsottava olleen.

Tilanne on sama myös silloin, kun rekisteröimätöntä tai liikennekäytöstä poistettua ajoneuvoa on käytetty ilman omistajan tai haltijan lupaa. Mikäli ajoneuvo on ollut esimerkiksi poistettuna liikennekäytöstä, on ajoneuvon rikoksella haltuunsa saanut henkilö verovelvollinen. Ajoneuvon rikoksella haltuunsa saanut henkilö on velvollinen suorittamaan veron myös ajalta, jolta ajoneuvon omistajalle tai haltijalle on myönnetty vapaus verosta. Verovelvolliselle myönnetään vapautus verosta esimerkiksi siltä ajalta, jolloin hän on ilmoittanut poliisille ajoneuvon anastetuksi.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Verovelvollisena pidetään myös ajoneuvon omistajaa, joka ei ole rekisteröitynyt, vaikka ajoneuvon edellinen omistaja on ilmoittanut ajoneuvon ensirekisteröintiin tarvittavat tiedot tai muut rekisteritiedot tai niiden muutokset rekisteriin. Jos ajoneuvon omistaja on laiminlyönyt rekisteröinnin ja ajoneuvon nimiinsä rekisteröinyt omistaja on ottanut vastatakseen verosta ja suorittaa veron, luovuttaja vapautuu verovelvollisuudesta. Jos ajoneuvon nimiinsä rekisteröivä omistaja ei ota vastatakseen verosta, häntä ja ajoneuvon luovuttajaa pidetään kumpaakin verovelvollisena omilta omistusajoiltaan.

Verovelvollisuus on mahdollista siirtää sopimuksen perusteella toiselle henkilölle. Siirtoa haetaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta ja se onnistuu helpoiten sähköisen palvelun kautta. Verovelvollisuuden vastaanottaja vastaa verosta niiden perusteiden mukaan, jotka koskevat alkuperäistä verovelvollista. Jos verovelvollisuuden siirto on ilmeisesti tehty veron maksun välttämiseksi, vero voidaan kuitenkin panna maksuun alkuperäiselle verovelvolliselle. Traficom voi hyväksyä määräämillään ehdoilla tai hylätä verovelvollisuuden siirtämisen. Jos verovelvollisuuden vastaanottaja ei suorita veroa säädetyllä tavalla, virasto voi määrätä verovelvollisuuden siirtäjän ja vastaanottajan vastaamaan verosta yhteisvastuullisesti.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa