- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Ajoneuvon rekisteriin merkitty omistaja tai rekisteriin merkitty haltija on velvollinen suorittamaan ajoneuvosta ajoneuvoveroa. Verovelvollisuus alkaa sinä päivänä, jona ajoneuvo ensi- tai uudelleenrekisteröidään tai otetaan liikennekäyttöön. Verovelvollinen on velvollinen suorittamaan veroa rekisteriin merkityltä omistus- tai haltija-ajaltaan. Jos rekisteriin on merkitty sekä omistaja että haltija, haltija vastaa ajoneuvoverosta.
Ajoneuvon omistaja tai haltija vastaa ajoneuvoveron maksamisesta yhteisvastuullisesti, jos ajoneuvo on yhteisomistuksessa. Ajoneuvoverosta vapautus on mahdollista tietyissä tapauksissa, kuten silloin, kun ajoneuvo on ilmoitettu anastetuksi ja poliisille on annettu tarvittavat tiedot.
Rekisteröimätön tai liikennekäytöstä poistetun auton käyttö liikenteessä
Jos ajoneuvoa käytetään liikenteessä rekisteröimättömänä tai ajoneuvo on poistettu liikennekäytöstä, verovelvollinen on se, jonka olisi pitänyt olla merkitty ajoneuvorekisteriin omistajaksi tai haltijaksi. Mikäli omistajaa tai haltijaa ei voida osoittaa, verovelvolliseksi katsotaan se henkilö, jonka käytössä ajoneuvon on ollut. Jos ajoneuvoa on käytetty ilman lupaa, kuten esimerkiksi rikoksen seurauksena, verovelvollinen on henkilö, joka on rikoksella saanut ajoneuvon haltuunsa.
Milloin verovelvollisuus päättyy?
Verovelvollisuus päättyy, kun ajoneuvo poistetaan liikennekäytöstä tai sen omistaja tai haltija vaihtuu. Ajoneuvon rekisteröinnin muutokset ja niiden aiheuttamat verovelvollisuuden siirtymiset kirjataan ajoneuvorekisteriin. Verovelvollisuuden siirtoa toiselle henkilölle voi hakea Traficomin kautta, ja siirto on mahdollista sähköisesti.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.