Minilex - Lakipuhelin

Vahingonkorvaus, kun ajoneuvo on vakuuttamaton

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vaikka liikennevakuutus on moottoriajoneuvon omistajalle ja haltijalle laissa säädetty velvollisuus, on liikenteessä valitettavasti niitä henkilöitä, jotka pakenevat velvollisuuksiaan. Mikäli liikennevahingon sattuessa moottoriajoneuvoa varten ei ollut otettu säädettyä vakuutusta, vastaa vahingoista Liikennevakuutuskeskus, niin kuin se olisi myöntänyt liikennevakuutuksen. Liikennevakuutuskeskus toimii tällaisessa tapauksessa vakuutusyhtiön tavoin, ja näin ollen vahinkoa kärsinyt sivullinen saa aina vahinkonsa korvatuksi.

Jos vahinko on kuitenkin kohdistunut vakuuttamisvelvollisuutensa laiminlyöneeseen vahingon aiheuttaneen moottoriajoneuvon omistajaan, ei Liikennevakuutuskeskus ole siitä luonnollisestikaan vastuussa. Liikennevakuutuskeskus ei myöskään ole vahingonkorvausvelvollinen niissä tilanteissa, joissa vahinko on kohdistunut vahingon aiheuttaneen ajoneuvon kuljettajaan ja kuljettaja tiesi tai voidaan ainakin olettaa hänen pitäneen tietää, ettei ajoneuvoa varten ollut säädettyä vakuutusta.

Tässä tapauksessa on hyvä huomata, että Liikennevakuutuskeskus toimii vakuutusyhtiön tavoin ja sillä on siten myös regressioikeus. Liikennevakuutuskeskus voi näin ollen vaatia suorittamansa korvauksen vakuuttamattoman ajoneuvon kuljettajalta. Mikäli ajoneuvon haltija tai omistaja laiminlyö liikennevakuutuksen ottamisen, voidaan hänet laiminlyönnin ajalta velvoittaa suorittamaan Liikennevakuutuskeskukselle vakuutusmaksu enintään nelinkertaisena, ja vahingon satuttua maksu voi olla jopa kymmenkertainen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]