Minilex - Lakipuhelin

Vahingonkorvaus, kun ajoneuvo on vakuuttamaton

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Vaikka liikennevakuutus on moottoriajoneuvon omistajalle ja haltijalle laissa säädetty velvollisuus, on liikenteessä valitettavasti niitä henkilöitä, jotka pakenevat velvollisuuksiaan. Mikäli liikennevahingon sattuessa moottoriajoneuvoa varten ei ollut otettu säädettyä vakuutusta, vastaa vahingoista Liikennevakuutuskeskus, niin kuin se olisi myöntänyt liikennevakuutuksen. Liikennevakuutuskeskus toimii tällaisessa tapauksessa vakuutusyhtiön tavoin, ja näin ollen vahinkoa kärsinyt sivullinen saa aina vahinkonsa korvatuksi.

Jos vahinko on kuitenkin kohdistunut vakuuttamisvelvollisuutensa laiminlyöneeseen vahingon aiheuttaneen moottoriajoneuvon omistajaan, ei Liikennevakuutuskeskus ole siitä luonnollisestikaan vastuussa. Liikennevakuutuskeskus ei myöskään ole vahingonkorvausvelvollinen niissä tilanteissa, joissa vahinko on kohdistunut vahingon aiheuttaneen ajoneuvon kuljettajaan ja kuljettaja tiesi tai voidaan ainakin olettaa hänen pitäneen tietää, ettei ajoneuvoa varten ollut säädettyä vakuutusta.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Tässä tapauksessa on hyvä huomata, että Liikennevakuutuskeskus toimii vakuutusyhtiön tavoin ja sillä on siten myös regressioikeus. Liikennevakuutuskeskus voi näin ollen vaatia suorittamansa korvauksen vakuuttamattoman ajoneuvon kuljettajalta. Mikäli ajoneuvon haltija tai omistaja laiminlyö liikennevakuutuksen ottamisen, voidaan hänet laiminlyönnin ajalta velvoittaa suorittamaan Liikennevakuutuskeskukselle vakuutusmaksu enintään nelinkertaisena, ja vahingon satuttua maksu voi olla jopa kymmenkertainen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa