Minilex - Lakipuhelin

Kuka saa ajella mopolla?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Mopolla, eli moottoripolkupyörällä, saavat ajella kaikki ennen vuotta 1985 syntyneet henkilöt ilman mopokorttia. Mopokortti vaaditaan kaikilta kyseisen vuoden jälkeen syntyneiltä henkilöiltä, joilla ei ole ylemmän luokan ajo-oikeutta, kuten esimerkiksi tavallista henkilöauton kuljettamiseen oikeuttavaa B-ajokorttia tai moottoripyörän kuljettamiseen oikeuttavaa A-ajokorttia. Sen sijaan pienitehoista mopoa saavat kuljettaa kaikki 15 vuotta täyttäneet henkilöt ilman mopokorttiakin.

Tavallisella mopolla, jonka suurin sallittu rakenteellinen nopeus on 45 kilometriä tunnissa, ajaminen edellyttää siis M-ajokorttiluokkaa. Mopokortin voi saada Suomessa 15 vuotta täyttänyt henkilö. Henkilön tulee täyttää normaalit ajokortin saamisen vaatimukset sekä saada hyväksytty suoritus teoriakokeesta. Nykyisin mopon kuljettajatutkintoon sisältyy teoriakokeen lisäksi käsittelykoe ja mopoauton kuljettajatutkintoon teoriakokeen lisäksi puolestaan ajokoe liikenteessä.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Ennen ajokorttilain muutosta 19.1.2013 myönnetyllä M-luokan ajokortilla saa ajaa sekä mopoa että kevyttä nelipyörää eli mopoautoa tai katumönkijää. Muutoksen jälkeen tulee suorittaa tutkinto erikseen mopolle ja mopoautolle. Pienitehoista polkimellista mopoa saa ajaa myös ilman mopokorttia. Tällaisen mopon enimmäisnopeus saa olla 25 km/h, mutta tällöinkin kuljettajan on oltava vähintään 15-vuotias.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa