Minilex - Lakipuhelin

Miten kuuluu ohittaa toinen ajoneuvo?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ajoneuvon kuljettajan on aina kuljettaessaan ajoneuvoa noudatettava huolellisuutta. Erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta edellytetään esimerkiksi toisen ajoneuvon ohitustilanteessa. Ohittavan ajoneuvon kuljettajan on tarkoin varmistauduttava, ettei ohitus aiheuta vaaraa toisille tienkäyttäjille, sillä ohittaja on vastuussa vaaratilanteen aiheuttamisesta.

Edellä kulkeva ajoneuvo on pääsääntöisesti aina ohitettava vasemmalta. Poikkeuksena tästä on kuitenkin tilanne, milloin edellä kulkeva ajoneuvo kääntyy tai selvästi huomataan, että ajoneuvo on kääntymässä vasemmalle. Tällöin ajoneuvo on ohitettava oikealta puolelta. Ajoneuvo saadaan ohittaa oikealta myös, jos kuljettajan ajosuunnassa on vähintään kaksi ajokaistaa ja ajoneuvot kulkevat rinnakkaisilla ajokaistoilla. Polkupyöräilijä ja mopoilija saa kuitenkin ohittaa muun ajoneuvon kuin polkupyörän tai mopon oikealta myös muussa kuin edellä mainituissa tapauksissa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Raitiovaunu on edellä kerrotusta poiketen ohitettava oikealta. Sen saa kuitenkin ohittaa vasemmalta paikassa, jossa kiskojen sijainti sitä edellyttää, jos se voi tapahtua aiheuttamatta vaaraa tai haittaa. Yksisuuntaisella ajoradalla raitiovaunun saa muutenkin ohittaa vasemmalta, jos liikenneolosuhteet sen sallivat.

Tieliikennelaissa sanotaan lisäksi, että tienpidossa tai vastaavassa tiellä tai sen vieressä tehtävässä työssä käytettävää, asianmukaisesti merkittyä ajoneuvoa ohitettaessa saa menetellä olosuhteisiin nähden sopivimmalla tavalla tarpeellista varovaisuutta noudattaen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa