Minilex - Lakipuhelin

Miten kuuluu ohittaa toinen ajoneuvo?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ajoneuvon kuljettajan on aina kuljettaessaan ajoneuvoa noudatettava huolellisuutta. Erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta edellytetään esimerkiksi toisen ajoneuvon ohitustilanteessa. Ohittavan ajoneuvon kuljettajan on tarkoin varmistauduttava, ettei ohitus aiheuta vaaraa toisille tienkäyttäjille, sillä ohittaja on vastuussa vaaratilanteen aiheuttamisesta.

Edellä kulkeva ajoneuvo on pääsääntöisesti aina ohitettava vasemmalta. Poikkeuksena tästä on kuitenkin tilanne, milloin edellä kulkeva ajoneuvo kääntyy tai selvästi huomataan, että ajoneuvo on kääntymässä vasemmalle. Tällöin ajoneuvo on ohitettava oikealta puolelta. Ajoneuvo saadaan ohittaa oikealta myös, jos kuljettajan ajosuunnassa on vähintään kaksi ajokaistaa ja ajoneuvot kulkevat rinnakkaisilla ajokaistoilla. Polkupyöräilijä ja mopoilija saa kuitenkin ohittaa muun ajoneuvon kuin polkupyörän tai mopon oikealta myös muussa kuin edellä mainituissa tapauksissa.

Raitiovaunu on edellä kerrotusta poiketen ohitettava oikealta. Sen saa kuitenkin ohittaa vasemmalta paikassa, jossa kiskojen sijainti sitä edellyttää, jos se voi tapahtua aiheuttamatta vaaraa tai haittaa. Yksisuuntaisella ajoradalla raitiovaunun saa muutenkin ohittaa vasemmalta, jos liikenneolosuhteet sen sallivat.

Tieliikennelaissa sanotaan lisäksi, että tienpidossa tai vastaavassa tiellä tai sen vieressä tehtävässä työssä käytettävää, asianmukaisesti merkittyä ajoneuvoa ohitettaessa saa menetellä olosuhteisiin nähden sopivimmalla tavalla tarpeellista varovaisuutta noudattaen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]