Minilex - Lakipuhelin

Veron palauttaminen on mahdollista tietyin edellytyksin

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Pääsääntöisesti ajoneuvoveroa kannetaan verokaudelta, jonka pituus on 12 kuukautta. Veroa maksetaan kuitenkin päiväkohtaisena verona, mikä tarkoittaa sitä, että osa verosta tullaan palauttamaan esimerkiksi silloin, jos verokauden aikana ajoneuvon liikennekäytöstä poisto tai lopullinen poisto merkitään ajoneuvorekisteriin. Tällöin jo suoritettua ajoneuvoveroa palautetaan palautusperusteen syntymistä seuraavasta päivästä alkaen ja palautusmäärä lasketaan aina päiväkohtaisesti. Palautukselle ei kuitenkaan makseta korkoa.

Mikäli rekisteriin merkitään uusi verovelvollinen, vanhalle verovelvolliselle palautetaan se määrä verosta, jota on maksettu ylimääräistä samalla tavalla, kuin jos ajoneuvo poistettaisiin liikennekäytöstä. Veroa palautetaan myös silloin, kun rekisteriin merkityt tiedot muuttuvat esimerkiksi muutoskatsastuksen yhteydessä siten, että ajoneuvosta tulee verovapaa tai kun ajoneuvoveron määrä alenee.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Eräissä tapauksissa verovelvollinen voidaan myös vapauttaa ajoneuvoveron maksamisesta. Tällainen tapaus voi olla esimerkiksi silloin, kun ajoneuvo on ilmoitettu poliisille anastetuksi tai kun se on osoitettu tuhoutuneeksi tai romutetuksi. Tällöin ajoneuvosta maksettua veroa palautetaan joko niiltä päiviltä, kun ajoneuvo on ollut pois käytöstä, tai kokonaan jäljellä olevalta verokaudelta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa