Minilex - Lakipuhelin

Veron palauttaminen on mahdollista tietyin edellytyksin

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Pääsääntöisesti ajoneuvoveroa kannetaan verokaudelta, jonka pituus on 12 kuukautta. Veroa maksetaan kuitenkin päiväkohtaisena verona, mikä tarkoittaa sitä, että osa verosta tullaan palauttamaan esimerkiksi silloin, jos verokauden aikana ajoneuvon liikennekäytöstä poisto tai lopullinen poisto merkitään ajoneuvorekisteriin. Tällöin jo suoritettua ajoneuvoveroa palautetaan palautusperusteen syntymistä seuraavasta päivästä alkaen ja palautusmäärä lasketaan aina päiväkohtaisesti. Palautukselle ei kuitenkaan makseta korkoa.

Mikäli rekisteriin merkitään uusi verovelvollinen, vanhalle verovelvolliselle palautetaan se määrä verosta, jota on maksettu ylimääräistä samalla tavalla, kuin jos ajoneuvo poistettaisiin liikennekäytöstä. Veroa palautetaan myös silloin, kun rekisteriin merkityt tiedot muuttuvat esimerkiksi muutoskatsastuksen yhteydessä siten, että ajoneuvosta tulee verovapaa tai kun ajoneuvoveron määrä alenee.

Eräissä tapauksissa verovelvollinen voidaan myös vapauttaa ajoneuvoveron maksamisesta. Tällainen tapaus voi olla esimerkiksi silloin, kun ajoneuvo on ilmoitettu poliisille anastetuksi tai kun se on osoitettu tuhoutuneeksi tai romutetuksi. Tällöin ajoneuvosta maksettua veroa palautetaan joko niiltä päiviltä, kun ajoneuvo on ollut pois käytöstä, tai kokonaan jäljellä olevalta verokaudelta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]