Minilex - Lakipuhelin

Palautettavan veron maksaminen

» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Liikenteen turvallisuusvirastolla voi olla verovelvolliselle sekä palautettavaa että tälle maksuunpantavaa veroa. Tällainen tilanne on käsillä tyypillisimmin silloin, kun henkilö on esimerkiksi myynyt vanhan autonsa ja ostanut tilalle uuden auton. Tällöin verovelvollisuus vanhasta ajoneuvosta on lakannut ja verovelvollisuus alkanut taas uudestaan henkilön ostettua uuden autonsa.

Ajoneuvoveroa ei näin ollen palauteta henkilölle heti, vaan palautus siirretään automaattisesti käytettäväksi taas seuraavan laskun hyvitykseksi. Mikäli henkilö kuitenkin haluaa palautuksen maksettavan suoraan tililleen, hänen tulee itse hakea palautusta Liikenteen turvallisuusvirastolta. Palautus maksetaan tällöin palautuksen saajan ilmoittamalle pankkitilille tai maksuosoituksena.

Jos palautusta ei ole kuitenkaan haettu viimeistään 12 kuukauden kuluessa palautusperusteen syntymisestä, veronpalautus maksetaan ilman eri hakemusta. Tällöin veron maksajana on täytynyt olla verovelvollisen. Mikäli joku muu kuin verovelvollinen on maksanut palautettavana olevan veron, maksajan tulee hakea veronpalautusta Liikenteen turvallisuusvirastolta kirjallisesti.


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »