Minilex - Lakipuhelin

Miten lasketaan ajoneuvon kokonaismassa?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ajoneuvon kuormaamisessa on tärkeää tietää, mikä on ajoneuvon kokonaismassa, sillä tieliikenteessä on tarkasti määritelty ajoneuvoille suurimmat sallitut kokonaismassat ja mitat. Ajoneuvon todellisen kokonaismassan selvittämiseksi tarvitaan ensiksi tieto siitä, mikä on auton omamassa. Auton omamassa on ajoneuvon massa kuormaamattomana, mutta täydessä ajokunnossa silloin, kun kaikki tavanomaiset varusteet ovat mukaan luettuina. Tavanomaisiin varusteisiin luetaan mm. kuljettaja, polttoneste sekä työkalut. Ajoneuvon omamassan saa selville myös rekisteröintitodistuksesta.

Kun auton omamassa on tiedossa, tulee siihen lisätä kuorman massa eli paino, jotta saadaan ajoneuvon kokonaismassa selville. Matkustajat lasketaan myös kuormaksi, jolloin jokaisen yli 12-vuotiaan matkustajan katsotaan painavan yli 75 kiloa. Näin ollen mikäli auton omamassa on esimerkiksi 2000 kg ja autoon kuormataan vaikkapa 1500 kiloa tiiliä, on ajoneuvon kokonaismassa 3500 kg. Autoa kuormattaessa on tärkeää huomata, että rekisteriotteen tekniseen osaan merkitty ajoneuvon suurin sallittu kokonaismassa tieliikenteessä ei saa ylittyä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]