Minilex - Lakipuhelin

Liikennevakuutus on pakollinen vakuutus

» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Liikennevakuutuslaissa on säädetty moottoriajoneuvon omistajalle ja haltijalle velvollisuus ottaa erityinen liikennevakuutus. Liikennevakuutus on näin ollen pakollinen jokaiselle liikenteessä käytettävälle ajoneuvolle, on ajoneuvon käyttö sitten satunnaista tai jokapäiväistä ja on kysymyksessä sitten henkilöauto, kuorma-auto tai vaikkapa mopo.

Liikennevakuutus on erittäin tärkeä, sillä siitä korvataan moottoriajoneuvon liikenteeseen käyttämisestä aiheutuneet henkilö- ja omaisuusvahingot. Vahingot korvataan vakuutuksen perusteella, vaikka kukaan ei olisikaan henkilökohtaisesti vahingonkorvausvelvollinen aiheutuneesta vahingosta. Koska liikennevahinkojen suuruus saattaa eräissä tapauksissa kivuta moniin, jopa satoihin tuhansiin euroihin, on ensiarvoisen tärkeää, että vastapuolelle aiheutuneet vahingot saadaan korvattua liikennevakuutuksen avulla.

Liikennevakuutuksen suoja käsittää näin ollen ensinnäkin ulkopuolisia kohdanneet henkilö- ja omaisuusvahingot, mutta vakuutuksen perusteella korvataan lisäksi vahingon aiheuttaneen moottoriajoneuvon matkustajille ja kuljettajalle aiheutuneita henkilövahinkoja. Jos ajoneuvon kuljettaja tai matkustaja on kuitenkin tahallisesti aiheuttanut itselleen henkilövahingon, korvauksen määrää voidaan alentaa ja suorittaa vain siltä osin kuin muut olosuhteet ovat vaikuttaneet vahingon syntymiseen. Korvausta voidaan myös alentaa tai jopa evätä kokonaan, mikäli esimerkiksi kuljettaja on törkeällä huolimattomuudellaan myötävaikuttanut kärsimänsä henkilövahingon syntymiseen.


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »