Minilex - Lakipuhelin

Ajoneuvoverosta ja sen suorittamisesta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Suomessa rekisteröidystä ja Suomessa käytettävästä ajoneuvosta suoritetaan valtiolle ajoneuvoveroa. Ulkomailla rekisteröidyistä ja Suomessa tilapäisesti käytettävistä ajoneuvoista suoritetaan valtiolle ajoneuvoverona kannettavaa kiinteää veroa sekä lisäksi kulutusveroa.

Ajoneuvoverolla tarkoitetaan perusveron osuudesta tai käyttövoimaveron osuudesta taikka perusveron ja käyttövoimaveron yhteenlasketusta osuudesta koostuvaa veroa. Käyttövoimavero vastaa aikaisemmin ollutta ja vielä nykyisinkin puhekielessä käytettävää dieselveroa. Käyttövoimaveroa maksetaan näin ollen vain muista kuin bensiinikäyttöisistä ajoneuvoista.

Ajoneuvoveroa ovat myös maksutapalisä sekä lisävero. Näiden lisäksi tulee huomata, että ajoneuvoveroa ovat myös muualla kuin Suomessa rekisteröidystä ajoneuvosta kannettavat kiinteä vero ja kulutusvero.

Ajoneuvoverovelvollisella henkilöllä tarkoitetaan pääsääntöisesti ajoneuvon rekisteriin merkittyä omistajaa tai haltijaa. Kuitenkin jos rekisteriin on merkitty sekä omistaja että haltija, haltija on verovelvollinen. Henkilö on verovelvollinen rekisteriin merkityltä omistus- tai haltijuusajaltaan. Jos verovelvollisia on enemmän kuin yksi, he ovat yhteisvastuussa veron suorittamisesta.

Ajoneuvoverolaissa määritellään ajoneuvot, jotka ovat ajoneuvoverosta vapaita. Tällaisia ajoneuvoja ovat muun muassa linja-autot, museoautot sekä eräät valtion tai sen liikelaitoksen käytössä olevat autot.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]