Minilex - Lakipuhelin

Ajoneuvoverosta ja sen suorittamisesta

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Suomessa rekisteröidystä ja Suomessa käytettävästä ajoneuvosta suoritetaan valtiolle ajoneuvoveroa. Ulkomailla rekisteröidyistä ja Suomessa tilapäisesti käytettävistä ajoneuvoista suoritetaan valtiolle ajoneuvoverona kannettavaa kiinteää veroa sekä lisäksi kulutusveroa.

Ajoneuvoverolla tarkoitetaan perusveron osuudesta tai käyttövoimaveron osuudesta taikka perusveron ja käyttövoimaveron yhteenlasketusta osuudesta koostuvaa veroa. Käyttövoimavero vastaa aikaisemmin ollutta ja vielä nykyisinkin puhekielessä käytettävää dieselveroa. Käyttövoimaveroa maksetaan näin ollen vain muista kuin bensiinikäyttöisistä ajoneuvoista.

Ajoneuvoveroa ovat myös maksutapalisä sekä lisävero. Näiden lisäksi tulee huomata, että ajoneuvoveroa ovat myös muualla kuin Suomessa rekisteröidystä ajoneuvosta kannettavat kiinteä vero ja kulutusvero.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Ajoneuvoverovelvollisella henkilöllä tarkoitetaan pääsääntöisesti ajoneuvon rekisteriin merkittyä omistajaa tai haltijaa. Kuitenkin jos rekisteriin on merkitty sekä omistaja että haltija, haltija on verovelvollinen. Henkilö on verovelvollinen rekisteriin merkityltä omistus- tai haltijuusajaltaan. Jos verovelvollisia on enemmän kuin yksi, he ovat yhteisvastuussa veron suorittamisesta.

Ajoneuvoverolaissa määritellään ajoneuvot, jotka ovat ajoneuvoverosta vapaita. Tällaisia ajoneuvoja ovat muun muassa linja-autot, museoautot sekä eräät valtion tai sen liikelaitoksen käytössä olevat autot.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa