Minilex - Lakipuhelin

Ajoneuvoverosta ja sen suorittamisesta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Suomessa rekisteröidystä ja Suomessa käytettävästä ajoneuvosta suoritetaan valtiolle ajoneuvoveroa. Ulkomailla rekisteröidyistä ja Suomessa tilapäisesti käytettävistä ajoneuvoista suoritetaan valtiolle ajoneuvoverona kannettavaa kiinteää veroa sekä lisäksi kulutusveroa.

Ajoneuvoverolla tarkoitetaan perusveron osuudesta tai käyttövoimaveron osuudesta taikka perusveron ja käyttövoimaveron yhteenlasketusta osuudesta koostuvaa veroa. Käyttövoimavero vastaa aikaisemmin ollutta ja vielä nykyisinkin puhekielessä käytettävää dieselveroa. Käyttövoimaveroa maksetaan näin ollen vain muista kuin bensiinikäyttöisistä ajoneuvoista.

Ajoneuvoveroa ovat myös maksutapalisä sekä lisävero. Näiden lisäksi tulee huomata, että ajoneuvoveroa ovat myös muualla kuin Suomessa rekisteröidystä ajoneuvosta kannettavat kiinteä vero ja kulutusvero.


» Haluatko vastauksen lakiasiaasi? - Soita 0600 12 450 »  Minilexin lakipuhelin on niitä harvoja palveluita, joita suosittelen ystävilleni.

  Mies, Länsi-Suomi


  Lakimiehet ovat avuliaita ja löytävät ratkaisuja vaikeilta tuntuviin asioihin.

  Nainen, Etelä-Suomi


  Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.

  Nainen, Itä-Suomi
Ajoneuvoverovelvollisella henkilöllä tarkoitetaan pääsääntöisesti ajoneuvon rekisteriin merkittyä omistajaa tai haltijaa. Kuitenkin jos rekisteriin on merkitty sekä omistaja että haltija, haltija on verovelvollinen. Henkilö on verovelvollinen rekisteriin merkityltä omistus- tai haltijuusajaltaan. Jos verovelvollisia on enemmän kuin yksi, he ovat yhteisvastuussa veron suorittamisesta.

Ajoneuvoverolaissa määritellään ajoneuvot, jotka ovat ajoneuvoverosta vapaita. Tällaisia ajoneuvoja ovat muun muassa linja-autot, museoautot sekä eräät valtion tai sen liikelaitoksen käytössä olevat autot.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

 • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
 • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
 • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa