Minilex - Lakipuhelin

Miten kuorma tulee sijoittaa ajoneuvoon?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Koska tavarakuljetuksessa on aina ensisijaisesti otettava kaikkien tienkäyttäjien yleinen turvallisuus huomioon, tulee kuormasta tehdä mahdollisimman matala ja yhtenäinen kokonaisuus.

Ajoneuvoa kuormattaessa kuorma tulee sijoittaa niin, että kuorman massa saadaan jaettua mahdollisimman tasaisesti kuormatilan pohjan alalle. Kuorman painopisteen tulee olla riittävän alhaalla ja lähellä ajoneuvon pituussuuntaista keskiviivaa. Ajoneuvoa ei saa kuormata siten, että ajoneuvon painopiste on korkeammalla kuin kyseiselle ajoneuvolle on teknisesti sallittu. Mikäli on mahdollista, kuorma tulee tukea tavaratilan etupäätyä vasten. Kuormassa olevien esineiden mahdolliset terävät osat on suunnattava taaksepäin.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Kuorman sijoittamisessa on tärkeää, että kuorma saadaan varmistettua erilaisin sitein ja peittein. Varmistuksen avulla huolehditaan siitä, ettei kuorma siirry niin, että se voi haitata ajoneuvon liikenneturvallista käyttöä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa